Vergroening bij kinderopvang Hermelijn

Vergroening bij kinderopvang Hermelijn: van buitenbedjes, ecologische luiers tot nieuw kabouterbos

Al langer spelen kinderen er zoveel mogelijk buiten in de grote tuin, die avontuurlijk en uitdagend is ingericht. Nu zet de stedelijke groepsopvang Hermelijn haar groene karakter verder in de verf. Om de natuur nog dichterbij te brengen, is de tuin uitgebreid met een bos, het 'kabouterbos'. De kinderopvang zet ook in op buitenbedjes en ecologische luiers.
Social media sharing

De stad ziet het als een belangrijke opdracht om laagdrempelige, betaalbare kinderopvang te voorzien. De vier stedelijke kinderopvanglocaties krijgen echter ook de mogelijkheid om te groeien in hun eigen expertise. Voor Hermelijn is dat de 'groene kinderopvang'. Tijdens het winterfeest voor ouders, kinderen en medewerkers vrijdag toont de stedelijke groepsopvang Hermelijn aan de Voskenslaan welke nieuwe accenten het legt.

Voeling met de natuur
Al een hele tijd zet Hermelijn in op vergroening. Kinderen spelen er zoveel mogelijk buiten in de grote tuin. Hermelijn gaat nu opnieuw een stapje verder. Het start met een buitenbedje, want kinderen die buiten slapen zijn gezonder, slapen beter en krijgen meer voeling met de natuur.
Ook gebruikt de kinderopvang ecologische luiers, om zoveel mogelijk in te zetten op luierrecyclage. Daarvoor gaat het in zee met Woosh, een ecologisch verantwoorde luierservice voor kinderdagverblijven. 
Voor de vieruurtjes rekent Hermelijn vanaf januari dan weer op groenten en fruit van lokale boeren. Daarvoor werkt het samen met de organisatie Eigen Bodem, dat een platform aanbiedt om lokaal, duurzaam en gezond te consumeren.
En om de natuur nog dichterbij te brengen, is de tuin van Hermelijn nu ook uitgebreid met een bos, het 'kabouterbos'. Daar kunnen kindbegeleiders voorlezen, kleuters ravotten en baby’s tot rust komen. Dat kabouterbos wordt vrijdag officieel geopend. "Op deze manier willen we alle kinderen én hun gezinnen de kans geven om meer tijd door te brengen in de natuur. We willen kinderen ook aanzetten om al vanaf jonge leeftijd mee zorg te dragen voor onze planeet", klinkt het bij de medewerkers van Hermelijn.

Vergroening bij kinderopvang Hermelijn
Vergroening bij kinderopvang Hermelijn
Het buitenbedje bij Hermelijn
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen