Verhuis supermarkt van Heymanplein naar Stationsstraat

Verhuis supermarkt van Heymanplein naar Stationsstraat in stroomversnelling

Op 30 november sluit de Carrefour-supermarkt op het Hendrik Heymanplein de deuren. De zaakvoerder en de stad kijken uit naar een nieuwe plek voor de supermarkt in de Stationsstraat. Die stadssupermarkt zal tegen 2025 de deuren openen.
Social media sharing

De supermarkt op het Hendrik Heymanplein is aan de laatste weken toe. Het verhaal zou in 2024 sowieso eindigen, maar de staat van het gebouw en de torenhoge energieprijzen brengen het in een stroomversnelling. De uitbater kiest voor de meest efficiënte oplossing én gaat samen met de stad intensief de komst van een nieuwe supermarkt in de Stationsstraat voorbereiden. Zes winkelpanden kunnen er worden omgevormd tot een nieuwbouwproject met supermarkt en woongelegenheden. Eind dit jaar kan de vergunningsprocedure worden ingezet. Op die manier kan de opening van de nieuwe stadssupermarkt tegen 2025 een feit zijn, samen met de opening van de vernieuwde Grote Markt.

Het Sint-Niklase stadsbestuur erkent de absolute noodzaak van een supermarkt in het stadscentrum en ziet de ontwikkeling in de Stationsstraat als een optimale oplossing. Daarom zijn er momenteel ook intensieve gesprekken aan de gang tussen de stad en de uitbater. Voor het gebouw op het Heymanplein, dat eigendom is van de stad, gaat het stadsbestuur snel schakelen. Door de staat van het gebouw is er geen alternatieve invulling mogelijk. De ruimte kan tijdelijk worden aangewend in functie van de heraanleg van de Grote Markt. De stad wil daarom in 2023 overgaan tot de sloop van het gebouw, om de vrijgekomen ruimte tijdelijk optimaal in te zetten, in functie van evenementen of bijkomende parkeercapaciteit. 

Tot 30 november kunnen klanten terecht in de Carrefour-supermarkt op het Heymanplein. Daarna gaat de focus van de uitbater naar de realisatie van de nieuwe stadssupermarkt in de Stationsstraat. Een absolute meerwaarde moet die ontwikkeling betekenen voor de winkelstraat, waar tot 27 jaar geleden een supermarkt was gevestigd. Die toenmalige GB-supermarkt verhuisde midden jaren 1990 van de Stationsstraat naar... het Heymanplein. De uitbater van de supermarkt op het Heymanplein ziet de troeven van een echte stadssupermarkt in de Stationsstraat. Hij bouwde de voorbije jaren succesvolle supermarkten uit in de August De Boeckstraat in Sint-Niklaas, Sinaai, Temse, Rupelmonde en Zele.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen