Vernieuwing brug Hoogkamerstraat

Vernieuwing brug Hoogkamerstraat grote stap naar betere fietsinfrastructuur tussen Sint-Niklaas en Temse

Na een half jaar werken, is de langverwachte opening van de vernieuwde brug van de Hoogkamerstraat op de grens van Sint-Niklaas en Temse een feit. Vrijdagavond kunnen fietsers al over de brug, vanaf maandagavond ook auto's en vrachtwagens.
Social media sharing

De Hoogkamerstraat is een belangrijke verbindingsweg tussen Sint-Niklaas en Temse. Zeker voor fietsers is dit een belangrijk traject. Dagelijks passeren heel veel scholieren en werknemers de brug voor hun woon-school- of woon-werkverplaatsingen. Deze vernieuwing is dan ook vooral voor het vele fietsverkeer een grote verbetering. 
Voordien lagen er twee fietspaden op de brug, zonder fysieke scheiding met het gemotoriseerd verkeer. Nu is er op de brug een comfortabel en van de weg afgescheiden dubbelrichtingsfietspad beschikbaar. De stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse ijverden al vele jaren voor deze opwaardering van het fietstraject tussen beide gemeenten. Dit is een bijzonder belangrijke stap op vlak van fietsmobiliteit. Sint-Niklaas en Temse zijn dan ook zeer opgetogen over de inspanningen van het Agentschap Wegen en Verkeer, dat op haar beurt de komende dagen fietsers met een verrassing zal bedanken voor hun geduld tijdens de werken. 

Nog meer inspanningen
Het werk is echter nog niet af. De stad blijft inspanningen leveren om de fietsinfrastructuur te verbeteren. 
In dit deel van Sint-Niklaas volgen nog een aantal ingrijpende fietsinfrastructuurprojecten. Zo werkt de stad verder aan het investeringsprogramma 'Sint-Niklaas Zuid', waarbij de fietsinfrastructuur in het hele zuidelijke deel aan bod komt. De aansluiting van de brug op het kruispunt van de Hoogkamerstraat met Houten Schoen, Eigenlostraat en Hoge Heerweg is al afgerond, maar in die straten volgt binnenkort de verdere herinrichting met nieuwe fietspaden. De vlakbij gelegen Puitvoetstraat en de aansluiting op het Industriepark-West is ook al voltooid. Nu volgt ook nog de vernieuwing van de Dendermondse Steenweg en Tereken, met in totaal 2,3 kilometer nieuwe fietspaden. In de pijplijn zitten verder nog werken voor nieuwe fietsinfrastructuur in onder meer de Eigenlostraat (van spoorlijn tot Brandstraat), Galgstraat en Industriepark-West en -Noord.

Brug Hoogkamerstraat

Boven: fietsers op de brug in de Hoogkamerstraat, vóór de vernieuwing. Onder: nu ligt er een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad op de brug, een hele verbetering. 

Brug Hoogkamerstraat
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen