De muren van Meknes

Voorstelling dichtbundel 'De muren van Meknes' van Yvan De Maesschalck op zondag 22 maart

Een Waaslander met een liefde voor literatuur, dan is Reinaert de vos nooit ver weg. Yvan De Maesschalck (Sint-Niklaas, 1956), freelance recensent, is redacteur van Tiecelijn, het jaarboek van het Reynaertgenootschap en publiceerde in 2016 Vossenlucht, een lijvige studie over de Reynaertpersonages in de Europese literatuur. Ook het werk van Cyriel Buysse doorgrondde hij van naald tot draad.
Social media sharing

Met 'De muren van Meknes' (Demer Uitgeverij), zijn debuut als dichter, gooit hij het over een heel andere boeg. Enerzijds een bundel reisgedichten waarin hij zijn ervaringen in landen als Marokko, Italië, Thailand, Cuba en Kreta verwoordt, is de bundel ook een lyrische kanttekening bij het soms dwingende karakter van de culturele realiteit. Cultuur die verbindt en verdeelt, muren sloopt en andere weer optrekt, muren van steen maar ook onzichtbare muren van onbegrip en onverschilligheid.

De bundel wordt feestelijk voorgesteld in de kapel van het Rode Kruis Opvangcentrum. Dichter Norbert De Beule draagt voor, het duo Esther (viool) en Isaak (accordeon) Duerinck spelen muziek van Manuel de Falla en Amália Rodrigues. Het stadsbestuur en de Bib van Sint-Niklaas ondersteunen het initiatief.

Zondag 22 maart – 10.30 uur – gratis toegang

Rode Kruis Opvangcentrum, Kasteelstraat 8, Sint-Niklaas

Inschrijven via bibpubliekswerking@sint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen