Robots bouwen

Vrije ateliers zetten in op vaardigheden van de toekomst! Nieuw aanbod voor kinderen: ROBOTS BOUWEN EN SPACE CAMP

Bij de vrije ateliers konden kinderen al enkele seizoenen ‘Wetenschappe-leuke proefjes’ doen en nu starten we met nog meer STEM-workshops. STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. Met deze workshops maken kinderen in hun vrije tijd kennis al spelend op een niet-schoolse en creatieve manier, met wetenschap en techniek. Ze worden begeleid door enthousiaste STEM-docenten van vzw Geckolab en Space4Youth.
Social media sharing

Deze zomervakantie kunnen meisjes en jongens van 8 tot 14 jaar inschrijven voor IK BEN UITVINDER: ROBOTS BOUWEN! i.s.m. Geckolab vzw. In deze ‘roboweek’ leren ze robots bouwen, uitvindingen maken met behulp van Makey Makey,  piano spelen op bananen en programmeren met Mbots en Lego Mindstorms.

En in het najaar organiseert Space4Youth met Angelique Van Ombergen en 2 STEM-leerkrachten een heus RUIMTE KAMP in de vrije ateliers voor tieners van 10 tot 12 jaar. Tijdens deze dag maken ze een reis doorheen ons zonnestelsel en leren over de planeten. Als astronauten in spe bouwen ze een capsule voor een ruimtelanding, komen iets te weten over de unieke omgeving van de ruimte en wat er met het menselijk lichaam gebeurt tijdens een ruimtereis. Tot slot bouwen ze elk hun eigen gepersonaliseerde Marsover. Kortom een dag vol sterren, astronauten en ruimteweetjes.

 

Space camp

Meer info:
vrije ateliers, Rode Kruisstraat 25 Sint-Niklaas
vrijeateliers@sint-niklaas.be www.vrijeateliers.be

 

Space Camp

Uitvinders gezocht!
Heb je interesse in STEM-workshops en wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan een berichtje met naam, adres, leeftijd en omschrijf wat je boeit naar
patricia.maes@sint-niklaas.be of volg ons op FB.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen