Vrouwenfestival

Vrouwenfestival strijkt zaterdag neer op Grote Markt: 21 verenigingen gaan voor meer balans

Op zaterdag 4 maart wordt op de Grote Markt van Sint-Niklaas volop gevierd wat vrouwen in onze samenleving doen en betekenen. Het Vrouwenfestival is dit jaar opgezet rond het thema 'balans'.
Social media sharing

Het Vrouwenfestival van Sint-Niklaas is een gratis stadsfestival in de aanloop naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Het festival verwelkomt iederéén op zaterdag 4 maart van 11 tot 17 uur op de Grote Markt.

Op het programma staan lezingen van Gaea Schoeters over seksisme in de literatuur en van Riet Ory over het gloednieuwe boek 'Het is hier geen hotel'. Er zijn workshops armbanden maken, schilderen en stippen op porselein en de organisatie zet internationale muziek en dans in de kijker met live optredens van de Armeense traditionele dansgroep Nemrut en een optreden van Anastassiya Kramer en haar saxofonist Alexander.
Kinderen kunnen zich uitleven in de kidszone met springkastelen, grime en knutselen terwijl ouders kunnen genieten van lekker lokaal bereid eten en drinken.

Het Vrouwenfestival is een organisatie van Avansa Waas-en-Dender, Internationaal Comité Sint-Niklaas, Milana, Vrouwenbeweging Marianne, Collecti.e.f 8 Maars Sint-Niklaas, Miorița vzw, Zoete piano, vzw Vrouwencentrum Sint-Niklaas, Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas, Tourikia, ’t Oneindige verhaal, OC Rode Kruis Sint-Niklaas, OC Rode Kruis Westakkers, Vrouwenvereniging Shahinaz, Meisjeswerking P.A.T.Z., ACV Waasland Noord, Locomotief, Internationaal Netwerk Wetteren, Venus, Huis van het Kind Sint-Niklaas, VLOS en Refu Interim. Met ondersteuning van de stad Sint-Niklaas. 

Persmoment
De organisatoren nodigen de pers ook uit op zaterdag 4 maart voor meer toelichting over het Vrouwenfestival. Dit korte persmoment vindt plaats om 13 uur in de Avansa-tent op de Grote Markt. 

► Info
www.vrouwenfestival.weebly.com

Vrouwenfestival
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen