Vuurwerk

Vuur- en lasershow op de Grote Markt

Op zondag 15 juli stond vuurwerk gepland op de Grote Markt. Door de aanhoudende droogte en het bijhorende brandgevaar vervangen we dit vuurwerk door een vuur- en lasershow. Het stadsbestuur neemt deze beslissing op advies van de brandweer.
Social media sharing

Momenteel is de kans op brandgevaar te groot om vuurwerkpijlen in de lucht te schieten. Het minste vonkje is voldoende om een brand te veroorzaken. Vorige week donderdag besliste de burgemeester al om open vuren te verbieden.

Het geplande vuurwerk van zondag 15 juli 2018 op de Grote Markt van Sint-Niklaas zal in een aangepaste vorm wel kunnen plaatsvinden. De vuurwerkmaker past zijn vuurwerk aan tot een vuur- en lasershow met effecten die maximum 15 meter hoog gaan. Op deze manier komen alle resten van het vuurwerk op de verharde ondergrond van de Grote Markt neer en is er geen risico op brandgevaar.

Dit laag vuurwerk zal je niet van op afstand kunnen bekijken. We nodigen dus iedereen uit om 23 uur om het spektakel van dichtbij te komen bewonderen.

Eerder deze week annuleerden we ook het vuurwerk in Sinaai door de aanhoudende droogte.

Contact

Evenementen en plechtigheden

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen