Dendermondse Steenweg

Wegenwerken Dendermondse Steenweg gaan van start

Op maandag 23 januari zijn de werken aan de Dendermondse Steenweg van start gegaan. De aannemer startte met herstellingswerken aan de brug onder de E17, waardoor er geen doorgaand verkeer mogelijk is. Op maandag 30 januari starten ook de werken aan de fiets- en voetpaden.
Social media sharing

De werken verlopen in 5 fases. In de eerste fase werkt de aannemer vanaf de Kettermuit tot aan de eerste inrit van het Industriepark-West, en in de tweede fase tussen de beide inritten naar het industriepark. Zo blijft het industriepark steeds toegankelijk. De eerste twee fases duren tot eind maart. 

Fietsers kunnen steeds met de fiets aan de hand langs de werken. De aannemer voorziet daarvoor een veilige doorgang van minimum 1,5 meter. 
Doorgaand autoverkeer zal tijdens de volledige duurtijd van de werken in beide rijrichtingen omgeleid worden via N41 en N70. Plaatselijk verkeer in de Dendermondse Steenweg blijft mogelijk tot aan de werfzone.

Veilige, comfortabele fietspaden
De route Dendermondse Steenweg/Tereken vormt een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen Sint-Niklaas en Tielrode, Elversele en Hamme, met dagelijks veel fietsende scholieren en werknemers. Het huidige fietspad krijgt een opknapbeurt, waarbij veiligheid en fietscomfort centraal staan. 

Werken Dendermondse Steenweg
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen