Speldoos Welkomspel

Welkom Spel voor basisscholen

Stad Sint-Niklaas deelt uit… het Welkom Spel! Spelletjes brengen mensen samen. Een vreemd land, een nieuwe woonst, een grote school, een andere taal, nieuwe vriendjes… Voor kinderen die nog maar pas in ons land wonen, is naar school gaan een moeilijke ontdekkingstocht.
Social media sharing

Spelenderwijs kennismaken met die vele nieuwe dingen maakt een vlotte integratie veel makkelijker. De taal onder de knie krijgen, dat grote schoolgebouw verkennen, de schoolcultuur leren kennen… het is een hele klus voor anderstalige kinderen, die in een nieuwe omgeving terechtkomen.

Studenten van de lerarenopleiding Thomas More Turnhout en Cartamundi hebben hun schouders samen onder dit maatschappelijk project gezet. Dit om leerkrachten en hun leerlingen dichter bij elkaar te brengen op een educatieve manier. Via speelse opdrachten en veel afwisseling krijgen leerlingen de kans om zich goed te voelen in de klas.

Stad Sint-Niklaas is overtuigd van de waarde ervan, kocht 43 speldozen aan en schenkt alle Sint-Niklase basisscholen en secundaire scholen met 1ste graad BSO dit leerrijk en aangenaam Welkom Spel. Op donderdag 21 juni 2018, van 16 tot 18 uur, kunnen de scholen een speldoos komen afhalen aan het Taalpunt in de hoofdbibliotheek, Hendrik Heymanplein 3 te Sint-Niklaas.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met de taalcoach, Femke Van Stappen, tel. 03 778 60 92.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen