Zo is Sint-Niklaas foto op Stationsplein

'Zo is Sint-Niklaas' in videoclip

De videoclip ‘Zo is Sint-Niklaas’ brengt de diversiteit van de stad op een warme en positieve manier in beeld.
Social media sharing

Een blinde man, een gekleurde zakenman, twee vrouwen, twee mannen, een dame met een ouderling, een persoon in een rolstoel, kinderen met Afrikaanse roots, een skater, een ruige kerel… ze worden allemaal gespot op een herkenbare plek in de stad. Vervolgens komen ze gezamenlijk in beeld in een optocht door de Prins Albertstraat, richting Regentieplein, waar een gezellig feest begint. 

Zo’n 100 Sint-Niklazenaren reageerden op de oproep van het stadsbestuur om deel te nemen aan de opnames, die plaatsvonden in mei 2018. Marc Boon schreef het scenario en nam de regie op zich. Het camera- en montagewerk is van The Video Factory. Componist Michiel De Malsche schreef de muziek voor de montage van de videoclip. 

De videoclip is te zien op www.sint-niklaas.be en op www.facebook.com/sintniklaas en wordt op woensdagavond 27 juni ook uitgezonden op TV OOST in het kader van stadstelevisie. 

Het project ‘Zo is Sint-Niklaas’ wil de inwoners aanzetten tot ontmoeting en verbinding in een veranderende stad. In het najaar verschijnt een fijn boekje met 40 portretten en verhalen uit de stad.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen