foto gaming kamp Junior Argonauuts

Zomerkampen voor jongeren en tieners

Jongeren zijn toe aan een sociale boost en een duwtje in de rug. Daarom willen de Vrije ateliers samen met Junior Argonauts jongeren net dat beetje extra doen om jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen op zomerkamp.
Social media sharing

Stilletjes aan begint het leven zijn normale gang terug op te pakken en wordt onze wereld weer wat ruimer. Echter, lukt het velen van ons niet om het sociale tempo terug bij te benen. Uit onderzoek blijkt dat onze sociale vaardigheden een aanzienlijke achteruitgang hebben opgelopen en veel mensen het moeilijk hebben om terug onder de mensen te komen en zich isoleren. Mensen zijn gesetteld in de situatie zoals ze nu is, hebben zich daaraan aangepast. Het huis verlaten, mensen zien en naar je werk of op café gaan, het zijn gewoontes die weer moeten opgebouwd worden.

Vooral jongeren ondervonden door de coronamaatregelen vaak gevoelens van eenzaamheid. Jonge mensen hebben andere mensen nodig om hun sociale vaardigheden op te bouwen maar door corona werd hun sociale netwerk plots veel beperkter waardoor die opbouw zo goed als stilgevallen is. Op dit moment ervaren veel jongeren moeilijkheden om hun sociale skills terug in te zetten. Het is nu meer dan ooit nodig de jeugd een sociale boost te geven, zodat zij spoedig weer waardevolle banden met leeftijdsgenoten kunnen aanknopen en met volle teugen van het sociale leven kunnen genieten.
De Vrije ateliers samen met Junior Argonauts willen daarom net dat beetje extra doen om jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen op zomerkamp. We organiseren kampen waar jongeren uit hun comfortzone kunnen treden en in een gelijkgestemde gemeenschap terechtkomen waar ze elkaars passie kunnen delen, elkaar kunnen inspireren en bovendien nieuwe vriendschappen kunnen aangaan.

Onze kampen bieden een antwoord op de sociale achteruitgang en mogelijke leerachterstand. Jongeren hebben op school minder de kans gekregen om hun passies na te jagen buiten het lesprogramma om. Daarom vormen onze themakampen de ideale gelegenheid om talenten en passies te ontdekken, te ontwikkelen en te benutten die men dit jaar misschien is mislopen vanwege corona.

Daarom nodigen we jullie uit tieners en jongeren in jullie omgeving en netwerk aan te moedigen uit hun comfortzone en veilige bubbel te treden en zich in te schrijven op een van onze kampen of workshops. Wij beloven ze een onvergetelijke tijd!

Maak en lanceer je eigen game | zonder overnachting | 19-23 juli

Tijdens deze week dompelen we jullie vijf dagen lang onder in de wereld van het gamen en alles wat hierbij komt kijken. Samen met onze experts schrijven jullie een boeiend scenario voor jullie eigen game. Maar dit is nog niet alles, jullie gaan nadien echt aan de slag en ontwerpen jullie het scenario in real life! Dat de gaming-industrie méér is dan alleen maar spelletjes bedenken, ontdekken jullie tijdens een boeiend bedrijfsbezoek. Ga aan de slag met jullie passie en ontdek de game-ontwikkelaar in jullie zelf. 

Hip hop: rap en beatbox met Casper De Cleyn

Passie voor hiphop? Wil jij leren rappen of beatboxen? In deze cursus kan je kennismaken met de wonderlijke wereld van rapmuziek en beatbox, 2 van de 5 hiphop kunsten. Kom jezelf en je talenten ontwikkelen en word de beste rapper en beatboxer van jouw school of zelfs stad!
Van Eminem tot Zwangere Guy, en van FootboxG tot Spencer X, in deze cursus leer je het allemaal!

STEM-kampen voor tieners

De Vrije ateliers is een erkende STEM-academie en stimuleert tieners om kennis te maken van wetenschap en techniek. We willen hiermee de vindingrijkheid en empowerment van tieners ondersteunen en bevorderen. Op die manier leren ze probleemoplossend en kritisch denken.
Ons aanbod deze zomer: De codeertrein, Makerskamp, Ik ben uitvinder, ontwerp een robot die kunst kan maken.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen