PPP

Picknick Plein Public: samen apart, smakelijk!

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Ook dit jaar nog geen Picknick Plein Public zoals we hem kennen: gezellig, veel volk en zonnig in het stadspark.
We zorgen wel voor een fijn alternatief met de focus op duurzame en lokale voeding. Zo hopen we jullie volgend jaar terug in het park te mogen verwelkomen.
Social media sharing

In verschillende steden

Het is alweer uitkijken naar Picknick Plein Public. Dit jaar iets minder publiek, maar minstens even gezellig. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei 2021 komt Picknick Plein Public naar middelbare scholen in Mechelen, Menen, Sint-Niklaas en Antwerpen.

Ja, dat lees je goed. Een hele week lang dagen wij jouw leerlingen uit om aan de slag te gaan met duurzame voeding. Iedere dag krijgen zij een korte, maar krachtige opdracht die hen doet stilstaan bij het huidige voedselsysteem en duurzame alternatieven. Je beslist zelf hoe je die opdrachten op school aanpakt: laat je elke ingeschreven klas àlle uitdagingen doen of verdeel je die over de diverse klassen? Iedere opdracht duurt ongeveer 15 minuten. Duurzame picknicken op school? Wij helpen je op weg met tal van recepten en tips!

Extra voor Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas hebben we zowel voor scholen als voor werknemers een aanbod. We mochten andere jaren klassen en groepjes collega's verwelkomen in het park en willen zo veel mogelijk mensen laten proeven van een duurzaam, lokaal alternatief voor het klassieke belegd broodje.

Inschrijven als leerkracht

Met jouw inschrijving engageren jij en jouw klas zich om in de week van 17 tot 21 mei mee te doen aan onze dagelijkse uitdagingen. Ook inbegrepen is de vertoning van de documentaire Thank You For the Rain, die de reis van een kleine boer tot klimaatactivist op wereldschaal toont. De opdrachten worden bezorgd op het door jou opgegeven e-mailadres.

Zien jullie het groots en doet de hele school mee? Super! We vragen je wel om per klas in te schrijven, om zo alles correct en veilig te kunnen organiseren. Geef daarom ook per klas telkens één contactpersoon op.

Dit jaar verzorgen wij de picknickpakketten niet voor jullie maar we willen jullie uitdagen om met enkele recepten zelf een duurzame lunch te maken op donderdag 20 mei 2021.

Het aanbod voor scholen is gratis en kan via deze link.

Inschrijven als bedrijf

Ben jij een medewerker van een bedrijf of organisatie uit Sint-Niklaas? Of wil je je werknemers verrassen met een lunch?Thuiswerken is de norm, een ontspannende lunch kan dus zeker eens voor afwisseling zorgen. Binnen de maatregelen is het mogelijk om buiten van een lunchpakket te genieten. Organiseer samen met het toegestane aantal collega's een duurzame picknick tijdens middagpauze op donderdag 20 mei. Onze partner De Variant levert in de voormiddag bij je werkgever. Inbegrepen is de vertoning van de documentaire Dry Paradise tijdens de week van 17 tot 21 mei.

Een picknickpakket kost 8.80 euro en bevat twee broodjes met duurzaam beleg, een stuk fruit en iets lekkers. 

Je kan inschrijven tot 10 mei via deze link.

PPP is een samenwerking tussen Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas, Broederlijk Delen, Solidagro, De Variant en stad Sint-Niklaas.

Meer info via internationalesamenwerking@sint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen