Het KMI voorspelt de komende dagen veel regen.

Plaatselijke wateroverlast mogelijk: bereid je voor!

Op donderdag 16 november en in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 november voorspelt het KMI veel regen in onze provincie Oost-Vlaanderen.
Social media sharing

De voorbije dagen viel er al veel neerslag en dat wordt donderdag niet anders, zo voorspelt het KMI. De waterpeilen staan hoog, plaatselijke wateroverlast is dus niet uitgesloten. De veiligheidsdiensten en overheden staan paraat en volgen de situatie op.

► De brandweer nodig? Gebruik www.1722.be of het e-loket van de lokale brandweerzone. Wees geduldig: er komen bij dergelijke weersomstandigheden veel meldingen binnen. Bel 1722 indien je niet over internet beschikt. Gebruik 112 enkel voor levensbedreigende situaties!

► Veel regen? Wees voorzichtig op de weg!
Vermijd niet-essentiële verplaatsingen.
- Toch de weg op? Hou voldoende afstand en probeer bruusk remmen te vermijden. Gebruik de hoofdwegen, rijd niet in een straat die onder water staat. 
Fluvius zal de openbare straatverlichting tot en met het weekend 's nachts niet doven, zodat iedereen (inwoners, veiligheidsdiensten, waterloopbeheerders) veilig de weg op kan.

► Schade?
- Heb je geen hulp nodig van de brandweer? Doe beroep op een gekwalificeerde vakman (of herstel het zelf indien mogelijk).
- Neem foto’s van de schade (vóór je start met herstellingswerken): ze kunnen nuttig zijn voor je verzekeringsdossier.
- Maak je huis schoon en ontsmet beschadigde ruimtes. Verlucht de ruimtes voldoende en verwarm ze. Zo kan het vocht wegtrekken.
- Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. Hij/zij zal al je vragen beantwoorden en je helpen om de procedure op te starten om het schadegeval te regelen.

► Blijf op de hoogte!
Volg de weersvoorspellingen op www.meteo.be of via de app van het KMI.
Volg de communicatiekanalen van de stad voor eventuele maatregelen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen