Gezin rijdt met De Lijn

Plan je reis met het nieuwe bussennet van De Lijn, vanaf zaterdag 6 januari

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf zaterdag 6 januari 2024 rijden de bussen van De Lijn in Sint-Niklaas en in het Waasland volgens een nieuwe dienstregeling en een nieuw plan. Verschillende vervoersopties, zoals fiets, bus, trein en deelmobiliteit, sluiten hierbij beter op elkaar aan. De Lijn voorziet meer bussen op drukke punten. Op plaatsen waar het minder druk is, zet De Lijn minder bussen, kleinere bussen of flexvervoer in.
Social media sharing

Op de pagina ‘Openbaar vervoer’ op deze website lichten we een aantal aandachtspunten uit:

  • De nieuwe stadslijn 1.
  • Verplaatsingen tussen stadskern en deelgemeenten.
  • Een aantal bestemmingen uitgelicht.
  • Aanvullende vervoersmogelijkheden, zoals de flexbus, deelwagens, deelfietsen en deelsteps, en acties voor minder mobiele inwoners.

Je vindt er ook de gemeentefolder met netplan van Sint-Niklaas en het Waasland. Dit plan vind je ook in het hart van de Stadskroniek die je in je brievenbus vindt in de week van 4 december 2023, of in de folderrekken in de stadsgebouwen vanaf begin december. 

Route plannen

Naar school, naar het werk, om boodschappen op de markt of op bezoek bij familie of vrienden? Je reis uitstippelen doe je gemakkelijk met de website of app van De Lijn:

  • Met de routeplanner. (Die je ook begeleidt bij geplande omleidingen.)
  • Met de halte- en lijnpagina’s.
  • Met de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’.

Alle informatie over het nieuwe net van De Lijn vind je op www.delijn.be/nieuwenet.

Alle informatie over De Lijn in Sint-Niklaas vind je op www.delijn.be/sint-niklaas.

Toch nog een vraag? Ga langs bij de Lijnwinkel (Oosterlaan 2, naast het station van Sint-Niklaas) of bel De Lijn via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen