Vouw mee

Plooi mee voor de Vlaamse Vredesweek (van 21 september tot 2 oktober)

Vouw een kraanvogel, een symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld, en geef een krachtig signaal aan de nieuwe federale regering. Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal!
Social media sharing

Oorlog en geweld maken de afgelopen jaren opnieuw sterk opgang. Nog nooit waren er zoveel mensen op de vlucht. Roep mee op om hier iets aan te veranderen! ‘Mag het wat m€€r zijn?’, zo luidt de slogan van de Vlaamse Vredesweek. Er is immers nood aan meer middelen voor vrede, ... veel meer zelfs.

Over heel Vlaanderen motiveren we scholen, verenigingen, bibliotheken, lokale besturen… om mee tienduizenden kraanvogels te vouwen. Vouw jij ook mee? Stuur een mailtje naar internationalesamenwerking@sint-niklaas.be en we bezorgen je een vouwpakket!

1. Vouw kraanvogels. Doe dit thuis, met vrienden, in je vereniging, op school, ...

2. Zorg dat de vogels verzameld worden in de IJzertoren in Diksmuide. Dit kan door ze naar de infobalie van het stadhuis te brengen of zelf naar Diksmuide te brengen.

3. Op 2 oktober 2019 bezorgt Vede vzw ze aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stuur foto’s van je actie naar vouwenvoorvrede@vredesweek.be of communiceer via #vouwenvoorvrede.

Wie deelneemt maakt overigens kans op enkele verrassende prijzen.

Het Vrouwencentrum, Nieuwstraat 34, neemt deel aan de actie ter gelegenheid van de Vredefeesten op 7 september (namiddag) en 8 september (namiddag). Er zal materiaal aanwezig zijn en een vertegenwoordiger van het Rodenbachfonds zal de actie begeleiden. Het Vrouwencentrum kan dan ook als inleverpunt fungeren.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen