Fietslicht

Politie lanceert Donkere Dagen Offensief

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Nu de dagen weer korter en de nachten langer worden, start Lokale Politie Sint-Niklaas met haar donkere dagenoffensief met bijkomende inzet van medewerkers en extra acties de komende weken.
Social media sharing

In de donkere wintermaanden zijn er maandelijks verschillende grotere en kleinere politieacties die inbrekers ervan moeten weerhouden in Sint-Niklaas hun slag te slaan. Bij grotere acties aan invalswegen zullen alle voertuigen worden gecontroleerd om inbrekers op pad op heterdaad te betrappen. Bij kleinere acties gebeuren er punctuele controles en wordt er zowel in politievoertuigen als in anonieme auto’s in de wijken gepatrouilleerd.

Om de aankoop van de kerstcadeautjes vlot te laten verlopen voor zowel handelaars als klanten zullen er in de eindejaarsperiode en de daaropvolgende soldenmaand extra politieploegen patrouilleren in de winkelstraten, op de grote parkings en aan het WasC. Deze patrouilles gebeuren niet alleen overdag, maar zeker rond sluitingstijd en tijdens de koopjeszondagen. De politie zal ook zichtbaar aanwezig zijn op de kerstmarkt.

In functie van de verkeersveiligheid start de politie met de BOB-eindejaarscampagne. Elke dag zal de politie chauffeurs controleren op rijden onder invloed van alcohol en drugs, met nadruk op de nachtelijke uren. Kleine en grotere acties zullen elkaar afwisselen. De chauffeur moet eerst blazen in een samplingtoestel. Bij indicatie van alcoholgebruik, haalt de politie het ademtoestel boven.

Ook de onverlichte fietser komt in het vizier van de politie. Gebrekkige zichtbaarheid van de zwakke weggebruikers is een element dat verkeersongevallen in de hand werkt. Naast vaste lichten mogen de fietsers ook knipperlichten gebruiken om zich zichtbaar te maken in het verkeer. De fietsers mag zelf kiezen waar hij het licht bevestigt: op de fiets, het lichaam, kledij of rugzak.

De politie wil de bevolking eveneens sensibiliseren over snelheidscontroles in straten waar 30 km/u de snelheidslimiet is. Bij vorige controles reed 20 à 50 % van de chauffeurs te snel. 

De pôlitie vraagt om verdachte zaken of personen bij de politie te melden op het nummer 03 760 65 00 of het webformulier in te vullen op www.politie.sint-niklaas.be. Voor dringende hulp bel je het best meteen het noodnummer 101. 

Samen maken we werk van een veilige en gezellige stad!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen