groeien in cultuur

PRESENTATIEDAG 'GROEIEN IN CULTUUR'

Ontdek het cultureel schoolaanbod 2021-2022 voor het basis- en secundair onderwijs
Social media sharing

Zoals elk seizoen hebben de stedelijke culturele instellingen van Sint-Niklaas allerlei creatiefs op het menu voor de scholen uit de streek.

Omdat wij als team (archief, bibliotheek, Bibliotheca Wasiana, cultuurcentrum, d'Academie beeld, d'Academie podium, internationale samenwerking, musea, toerisme en welzijn) geloven in ons aanbod, stellen wij dit met veel plezier aan jou voor tijdens een gezellig en persoonlijk gesprek op woensdag 2 juni 2021.

FIJN NIEUWS: Wanneer je reserveert voor de cultuurmarkt, reserveer je onmiddellijk een gratis bezoek aan de expo HIGH VOLTAGE. De expo kadert in een groter geheel: PPPUSH-IT muziekfestival dat gaat over alles rondom muziek en live ervaring. De tentoonstelling HIGH VOLTAGE brengt zes kunstenaars samen die elk vanuit hun eigen perspectief hooggespannen geluid integreren in hun werk. Geluid wordt hier door de kunstenaars niet gezien als muzikale verfraaiing of georkestreerde compositie. De geluiden die u in deze tentoonstelling hoort komen vanuit een schemerzone, vanuit de onduidelijke grens tussen muziek en lawaai (mocht deze grens al bestaan). 

Bij het gros van de geluidswerken speelt het onverwachte een belangrijke rol. Soms is geluid het vertrekpunt, in andere gevallen is geluid het resultaat van de kunstenaars en/of uw handelingen. Uw aanwezigheid als publiek vormt een integraal en essentieel onderdeel van de tentoonstelling. Als je door de tentoonstelling loopt en naar de werken en installaties kijkt, ontstaat ongetwijfeld betekenis: de werken hebben je altijd iets te vertellen, er is een laag die je kunt lezen, maar het is evenwel ook goed mogelijk dat het gehele verhaal ontsnapt. Maar wees niet bezorgd: ‘All you gotta do is plug (me) you into high!’  
Meer info vind je hier.

Deze woensdagnamiddag is het uitgelezen moment om te ontdekken welk cultureel aanbod we in petto hebben voor jouw leerlingen.

Leerkracht, coördinator of directielid: iedereen is van harte welkom!

 

WOENSDAG 2 JUNI 2021 

Doorlopend van 12 tot 15 uur. 

Speelplaats van d'Academie Beeld, te bereiken via parking tussen d'Academie Podium en Stadsschouwburg

Inschrijven voor 28 mei. Wij voorzien broodjes

Inschrijven is verplicht via deze link 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen