fietsbrug

Proefopstelling knip Nieuwe Molenstraat vanaf maandag 26 april

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf maandag 26 april wordt de Nieuwe Molenstraat geknipt aan de spoorwegbrug. De straat wordt daar doodlopend, zowel langs de kant van de Raapstraat als langs de kant van Vijfstraten. Fietsers en voetgangers krijgen wel vrije doorgang. Het gaat om een proefopstelling in de aanloop naar de bouw van de fietsbrug over Vijfstraten, die dit jaar van start gaat.
Social media sharing

Met de knip garanderen wij een veilige oversteek van de fietsers die met een zekere snelheid van de fietsbrug zullen afdalen om hun weg verder te zetten op de F4-snelweg richting Nieuwkerken. De knip zal gerealiseerd worden met boombakken en met paaltjes.

Op de webpagina www.sint-niklaas.be/fietsbrug vind je meer info over het waarom van de knip en over de fietsbrug.

De proefopstelling loopt tot het einde van de zomer. Daarna volgt er een evaluatie.

In een aantal straten in de omgeving zijn voor de Paasvakantie verkeerstellingen uitgevoerd. Gedurende de proefperiode zullen op dezelfde locaties opnieuw verkeerstellingen gebeuren. Op basis daarvan bekijken we de verandering in verkeersstromen en beslissen we welke aanpassingen nodig zijn in functie van doorstroming, verkeersveiligheid en -leefbaarheid. Ook de impact op de kruispunten en de verkeerslichtenregeling evalueren we op die manier.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen