De Ster

Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas beperkt aantal bezoekers tot 3.000

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf vrijdag 7 augustus 2020 beperkt provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas het aantal bezoekers tot 3.000. Met de hittegolf zoeken veel mensen verkoeling aan het water. Recreatiedomeinen die met een registratiesysteem werken, zijn volzet. Provinciaal domein De Ster werkt niet met een dergelijk systeem.
Social media sharing

Om het domein te behoeden voor een toeloop van bezoekers de komende dagen, wordt de bezoekerscapaciteit van domein De Ster beperkt tot 3.000. Als de capaciteit van 3.000 bezoekers in zicht komt, wordt het domein afgesloten langs beide parkings (Lange Rekstraat en Vossekotstraat). De bezoekers die zich op dat moment nog op de parking bevinden en aan de kassa staan aan te schuiven, worden nog toegelaten. Ook abonnementhouders en clubs die gereserveerd hebben voor d’Aquarena worden toegelaten. De abonnementsverkoop wordt voorlopig stopgezet.

Het domein voorziet extra personeel om de parkings af te sluiten. Aan De Lijn wordt gevraagd om geen bussen meer te laten rijden naar het domein van zodra de capaciteit bereikt is. De lokale politie zal regelmatig controleren aan de wachtrijen van de kassa’s, evenals aan de bushalte.

In de hele strandzone geldt ook mondmaskerplicht, uitgezonderd bij zwemmen en wateractiviteiten. Voortaan is het dus ook verplicht om een mondmasker te dragen, niet enkel in de wachtrijen, maar ook op en naast de singel, zone speeltuin, horeca en ligweiden voor alle personen die zich te voet voortbewegen.

Check voor vertrek de facebookpagina van De Ster om te zien of de maximumcapaciteit nog niet bereikt is. Het afsluiten van de parkings zal daar ook aangekondigd worden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen