Lokale Politie controleert op coronamaatregelen in uitgaansbuurt

Resultaten politiecontroles coronamaatregelen in de uitgaansbuurt

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op 29 juli voerde onze burgemeester de mondmaskerplicht in op een aantal locaties in de stadskern. De politie kondigde onmiddellijk strenge controles aan. Tijdens het weekend van 1 augustus ging onze korpschef mee op patrouille en ze was geschokt toen ze zag dat de coronamaatregelen al te vaak genegeerd werden in de uitgangsbuurt.
Social media sharing

73 processen-verbaal voor niet naleven mondmaskerplicht

Afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht 7 en 8 augustus ging de korpschef opnieuw mee op patrouille. 73 mensen kregen een proces-verbaal omdat ze geen mondmasker droegen. Twee horeca-uitbaters pleegden een inbreuk op de coronamaatregelen, één voor het niet naleven van het sluitingsuur en één omdat de regels van de registratieplicht niet werden nageleefd. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Lokale Politie Sint-Niklaas stelde ook andere inbreuken vast

Daarnaast stelde de politie ook nog aan aantal andere niet-coronageraleerde overtredingen vast. Zo werden er 10 processen-verbaal opgesteld voor parkeerinbreuken. Twee chauffeurs kregen een proces-verbaal voor onaangepast rijgedrag en één voor het negeren van verkeersbord C1 (verbodsbord). Tenslotte stelden onze inspecteurs nog twee processen-verbaal op voor openbare dronkenschap, drie processen-verbaal voor smaad, en één proces-verbaal voor ongewapende weerspannigheid. Een chauffeur van een boomcar werd ook geverbaliseerd.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen