Bannerbeeld van de expositie

(Re)volver!

Ook in 2021 ziet het MOOOV filmfestival er nog een beetje anders uit. Wij en alle lokale partners bereiden ons voor op een digitaal of hybride filmfestival. Maar…wat er zeker fysiek kan doorgaan, is de allereerste tentoonstelling die georganiseerd wordt in het kader van MOOOV!
Social media sharing

“Elke toeschouwer is een lafaard of een verrader.” Met die stelling zette postkoloniaal denker en vrijheidsstrijder Frantz Fanon aan om passief toekijken in te ruilen voor actie. Hoe lees jij zijn woorden, die vanaf 20 maart te zien zullen zijn in Tentoonstellingszaal Zwijgershoek?

(RE)VOLVER! toont cinema en kunst als wapen. Tegen onrecht en ongelijkheid. Tegen onverschilligheid en onwetendheid. In de titel schuilt ook het Spaanse ‘volver’, terugkeren. Want dat is wat veel van de kunstenaars met hun werken doen. Ze omarmen voluit hun culturele roots of duiken in de geschiedenis. Steeds keren ze met verfrissende perspectieven weer. Mis deze tentoonstelling naar aanleiding van de negende editie van het MOOOV filmfestival in Sint-Niklaas niet!

De tentoonstelling wordt gecureerd door Bjorn Gabriels en Ive Stevenheydens.

De kunstenaars zijn Lazara Rosell Albear & Sammy Baloji, Michael Chanan, Saddie Choua, Eli Cortiñas, Mónica Delgado Chumpitazi, Enrique Ramírez, SEADS & Refu Interim, Fabio Wuytack, plus een ruime selectie filmposters uit de collectie van EYE Amsterdam.

 

Bij een individueel bezoek aan de tentoonstelling ontvang je een kortingsvoucher voor een MOOOV film 2021 tijdens het festival van 22 april tem 2 mei 2021 in Sint-Niklaas!

Interactieve rondleidingen voor 2de en 3de graad secundair onderwijs zijn mogelijk!

 

Internationale samenwerking

Boonhemstraat
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen