Knaptandstraat

Rioproject Tereken - Schoolstraat: stand van zaken

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het bouwverlof van de aannemer van het rioproject Tereken - Schoolstraat loopt van vrijdag 9 juli tot zondag 1 augustus. Op maandag 2 augustus gaan de werken opnieuw van start. Hierna volgt een stand van zaken van het project.
Social media sharing

Tijdens het bouwverlof blijft de werf afgesloten aan Knaptandstraat 188. Dat is net voor de Sint Antoniusstraat vanaf de richting Grote Markt. Dit is noodzakelijk om te vermijden dat het verkeer begint te circuleren in de werfzone, wat zeer onveilig is. De ontsluiting van de buurt kan gebeuren via de Moerlandstraat, zoals nu ook het geval is. Bestemmingsverkeer dat uit de Sint Antoniusstraat komt, kan wegrijden via de Knaptandstraat naar de Schoolstraat. Voor het doorgaand verkeer blijft de grote wegomleiding gelden.

Op donderdag 5 augustus gaan ook de werken van start in de Kongostraat. De eerste twee weken is het kruispunt Pastoor De Meerleerstraat/Hoveniersstraat/Kongostraat volledig afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers. Daarna gaat het kruispunt terug open en ligt de werf tot eind augustus in de Kongostraat zelf.

Op maandag 16 augustus wordt het kruispunt Schoolstraat/Tereken afgesloten. De aannemer neemt dan ook de ruimte in beslag tussen de Schoolstraat en de N70. Het bestemmingsverkeer uit de richting van de Grote Markt kan dan nog rijden tot aan de Sint Antoniusstraat. Het kruispunt Schoolstraat/Tereken is afgewerkt tegen 1 oktober. Vanaf dan kan het verkeer opnieuw van de Knaptandstraat de Schoolstraat inrijden.

Tegen eind dit jaar bereikt de werf de N70.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen