Lente in het stadspark

Romain De Vidtspark in een fris jasje met herstelling paden en bermen

Het stadspark, de groene long in het hart van de stad, krijgt dit voorjaar een grondige opfrissing: stad Sint-Niklaas herstelt er heel wat paden en de afgesleten groenzones rond de paden worden opnieuw aangelegd en ingezaaid. De werken starten op maandag 25 maart.
Social media sharing

De werken vinden plaats in het gedeelte van het stadspark tussen kasteel Walburg en de asfaltweg die de Zeildoekstraat met de Parklaan verbindt. De paden worden er opnieuw vlak gemaakt en volgens hun originele breedte aangelegd met een nieuwe toplaag.

Om ongehinderd te kunnen werken, worden de paden tijdens de werken om de beurt afgesloten voor wandelaars. De asfaltweg tussen de Zeildoekstraat en de Parklaan blijft steeds open. De werken duren 1 tot 2 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Daarna komen de bermen en groenzones rond de paden aan de beurt, die opnieuw worden hersteld en ingezaaid. Zo heeft het stadspark z’n mooiste jasje aan voor lente-evenement Buitengewoon, dat op zondag 5 mei onder andere in het stadspark plaats vindt.

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen