Rookverbod in bos- en natuurzones vanaf code geel

Rookverbod in bos- en natuurzones vanaf code geel: nieuwe veiligheidsmaatregel van kracht vanaf 1 juli

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf 1 juli 2023 geldt er een rookverbod in alle bos-, natuur- en parkgebieden in Sint-Niklaas van zodra de risicocode geel, oranje of rood wordt afgekondigd door het Agentschap Natuur en Bos.
Social media sharing

Deze nieuwe veiligheidsmaatregel is opgenomen in het algemeen politiereglement van de stad. Deze update treedt in werking vanaf 1 juli 2023. De stad wil hiermee nog beter voorbereid zijn om snel te schakelen van zodra het risico op natuurbrand groter wordt door langdurige periodes van droogte.

Waakzaam
De voorbije maanden is het heel droog gebleven, waardoor het risico op brand in bos- en natuurgebieden gevoelig groter is geworden. Al sinds 1 juni waarschuwt het Agentschap Natuur en Bos om heel waakzaam te zijn. Iedereen wordt geacht voorzichtig te zijn, niet te roken in natuur- en bosgebieden of vuur te maken. Natuurbeheerders en brandweer zijn zeer waakzaam.

Rookverbod vanaf code geel
Het Sint-Niklase stadsbestuur roept op om die waakzaamheid en voorzichtigheid in acht te nemen in alle bos-, natuur- en parkgebieden op het grondgebied. Van zodra het Agentschap Natuur en Bos code geel, oranje of rood afkondigt, geldt er vanaf 1 juli een absoluut rookverbod in de bos-, natuur- en parkgebieden op het grondgebied.
Er zullen bordjes worden geplaatst aan de belangrijkste toegangen van deze bos- en natuurzones. Het gaat om de bos- en natuurzones van het Romain De Vidtspark, het Puitvoetbos, speelbos Mierennest, het Sint-Andriesbos, het Menapiërspark en De Cleenebos, het Hazepadbos, het Patersbos en de Fondatie.

► Het rookverbod geldt vanaf code geel. De risicocodes zijn te volgen via de website https://www.natuurenbos.be/waarschuwingen

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen