Mama met kindje in de Stationsstraat

Samen geven we de stad een gezicht: breng jij als stadsmodel Sint-Niklaas mee in beeld?

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het portret van een stad wordt gevormd door de inwoners. Zij geven betekenis aan onze stad, zij zijn de blikvangers, de kleuren en het licht in het straatbeeld. Ben jij een trotse inwoner die deze stad graag mee een gezicht geeft, die zich wil engageren als stadsmodel? Dan doet het stadsbestuur graag een beroep op jou!
Social media sharing

Wat?

Iedere inwoner kan stadsmodel worden. Want een stadsmodel is zoals de inwoners van Sint-Niklaas écht zijn: apart, uniek en bijzonder, en toch ook weer heel gewoon. Deze stad heeft een grote rijkdom in verscheidenheid, maar we hebben ook héél veel gemeenschappelijk. En dat tonen we graag met onze stadscampagnes, samen met jou.

Als stadsmodel breng je de stad op een warme en kleurrijk wijze in beeld, door deel te nemen aan fotoshoots voor allerlei stadscampagnes en evenementen. Voorbeelden van zo’n stadscampagnes zijn Sint-Niklaas Zomert, Buitengewoon XL of de vrijwilligerscampagne 'Wij willen jou'. De beelden kunnen onder andere gebruikt worden in magazines, folders, flyers, in het straatbeeld op vlaggen of banieren, en op sociale media en websites.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft om mee te doen als stadsmodel kan zich aanmelden. Leeftijd, geslacht, geaardheid, genderexpressie, herkomst, uiterlijk … spelen helemaal geen rol. Doe je dit liever niet alleen? Schrijf je dan in met het gezin of met enkele vrienden. Sta je al op onze modellenlijst na de eerste oproep uit 2018? Schrijf je dan zeker opnieuw in, als je nog interesse hebt. 

Praktisch

Meld je hier aan als stadsmodel

Per opdracht krijg je als stadsmodel 25 EUR in Sengzen. Sengzen is de Sint-Niklase stadsmunt, die je kan gebruiken om te betalen bij de deelnemende lokale handelaars, maar ook bij verschillende stadsdiensten zoals het cultuurcentrum, het museum, de bib of het zwembad. 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen