schoolbord

Schrijf je kind op tijd in voor het eerste klasje lager onderwijs

Je kind op tijd aanmelden of inschrijven voor het nieuwe schooljaar in het eerste klasje basisonderwijs is belangrijk. Je doet dat in februari en maart.
Social media sharing

Inschrijven in een vertrouwde lagere school

Als je kind overstapt naar de lagere school in dezelfde onderwijsinstelling als waar hij of zij naar de kleuterklas ging, verloopt de inschrijving zeer eenvoudig en in de meeste gevallen zelfs automatisch.

Is je kindje geboren in 2017 en is er al een broer of zus in de school van je keuze, of ben je een medewerker in de school van je keuze, schrijf dan je kind in tot en met vrijdag 22 februari 2019. Dat doe je in de school zelf. Laat deze periode niet voorbijgaan, ook al kan het pas naar school op dinsdag 1 september 2020. Dan is er zeker plaats voor je kind.

Aanmelden in een nieuwe lagere school

Gaat je kind voor het eerst naar een nieuwe lagere school, dan moet je in Sint-Niklaas je kind eerst aanmelden, voor een inschrijving in een lagere school mogelijk is.  Alle scholen in Sint-Niklaas volgen deze regels. Aanmelden doe je digitaal van vrijdag 1 maart 2019 tot en met vrijdag 29 maart 2019.  Laat ook deze periode niet voorbijgaan. 

Aanmelden is makkelijk

  1. Ga van 1 maart tot 29 maart naar de website www.naarschoolinsintniklaas.be en klik op aanmelden
  2. Vul alle gegevens in.
  3. Kies de scholen die je voorkeur hebben. Zet je eerste keuze op de eerste plaats, de tweede keuze op de tweede plaats, de derde keuze…

  4. Meld je kind aan. 

Na het aanmelden ontvang je op 29 april 2019 per post en eventueel ook per e-mail een bericht om je kind in te schrijven in de school die aan je kind is toegewezen. Je kan je kind inschrijven in de school van maandag 6 mei 2019 tot en met vrijdag 24 mei 2019. Vergeet dit niet want anders is je kind niet ingeschreven.

Als er voldoende vrije plaatsen zijn, heeft een eerste schoolkeuze altijd voorrang. Is er geen plaats genoeg? Wie dichtst bij de school woont of werkt, krijgt dan voorrang.

Wie niet de mogelijkheid heeft om zijn kind digitaal aan te melden of daarvoor hulp nodig heeft, kan altijd terecht bij het stedelijke Loket kinderopvang & onderwijs, welzijnshuis Sint-Niklaas, Abingdonstraat 99 te Sint-Niklaas.

Nog meer informatie over het aanmelden of inschrijven in de lagere school, of over het loket kinderopvang  & onderwijs vind je ook op onze website www.sint-niklaas.be

 

 

 

Loket kinderopvang & onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen