Schrijf jij mee aan Nesten?

In het jonge hoofd van de kinderstadsdichter borrelt het van de ideeën. In samenwerking met de Bib zal Mauro de nationale Gedichtendag aanvatten als de start van een participatief stadsgedicht. Schrijf je mee?
Social media sharing
De Sint-Niklase dichteres Lies Van Gasse leverde met volgend beginvers de aanzet voor uniek stadsgedicht waaraan elke inwoner, via een woord of vers, een plastische uitwerking, een muzikale interpretatie, etc., kan deelnemen:
 

Met het bouwen van voorzichtige nesten
is dit alles begonnen:

 

Het hele proces wordt gelanceerd als ‘Nesten’: een plaats die geborgenheid biedt, een plaats die we kunnen verlaten en steeds weer naar terugkeren, een plaats waarin we samen kunnen zijn. Kinderstadsdichter Mauro zal het proces creatief begeleiden, tussentijdse resultaten zullen gedeeld worden via websites en sociale media. Een deel van dit inwonersgedicht zal in het voorjaar ook op affiches verspreid worden en op de gevel van de Bib prijken. 

Bijdrages ontvangen we graag vóór 14 maart 2021 via bibpubliekswerking@sint-niklaas.be.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen