Seniorenbal

Senioren in de kijker

De derde week van november staat in heel Vlaanderen in het teken van de senioren. Ook in onze stad lopen in die periode tal van activiteiten.
Social media sharing

Seniorenweek 2018

Dit is een greep uit het aanbod:

  • Dinsdag 6 november en dinsdag 13 november, 14 uur, shufflen in buurthuis Reynaertpark, Reynaertpark 254.
  • Dinsdag 13 november, 14 uur, voordracht ‘Naar een nieuw Midden-Oosten’, parochiaal centrum Sint-Jan, Sint-Jansplein 2.
  • Zondag 18 november, 15 uur, matinee: Boules de Berlin, Theaterklas VTS-site (ingang via Collegestraat).
  • Maandag 19 november, 14 uur, frontleven WOI in 3D, SteM, Zwijgershoek 14.
  • Vrijdag 23 november, 14 uur, optreden De Grappenmakers, De Klavers Belsele.
  • Zondag 25 november, 10 uur, moestuinadvies, hoofdbib, Hendrik Heymanplein 3.
  • Maandag 26 november, 14 uur, filmnamiddag ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’, woonzorgcentrum Heilig Hart, Tereken 14.

Het volledige programma is te vinden in de bijlage onderaan deze webpagina. Je kan de brochure ook opvragen via tel. 03 778 37 26 of via senioren@sint-niklaas.be.

Standenmarkt voor senioren

Op dinsdag 6 november, van 10 tot 18 uur, vindt een standenmarkt voor senioren plaats in het Waasland Shopping Center. Verschillende seniorenverenigingen en stads- en OCMW-diensten, met een interessant aanbod voor ouderen, stellen zich voor. Daarnaast zijn er ook verschillende demonstraties, onder andere linedance, tai chi en meer. Kom naar de stand van de seniorenwerking en maak kans op een waardebon van 25 EUR.

Seniorenbal

Op donderdag 22 november vindt in ’t Bau-huis, Slachthuisstraat 60, vanaf 14 uur het jaarlijkse seniorenbal plaats. Drie dames met adembenemende soulstemmen, begeleid door een strakke, funky live band, nemen je mee door de geschiedenis van Motown. Niemand kan aan de verleiding weerstaan om zich op de dansvloer te wagen! Na het optreden is er nog een DJ tot 18 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf maandag 29 oktober aan de balie van het welzijnshuis, Abingdonstraat 99, en kosten 3 EUR of 2 EUR voor mensen met een kansenpas.

Open seniorenraad

Ouderen worden steeds belangrijker als schakel in de buurt. Zij worden graag ingezet als vrijwilliger vanwege hun buurtnetwerk. Een deskundige van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt dit thema toelichten tijdens een open seniorenraad in het stadhuis op woensdag 28 november om 14 uur. Ook enkele lokale initiatieven komen aan bod. Alle senioren zijn van harte welkom op deze open raad. De toegang is gratis. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen op 03 778 37 19 of via senioren@sint-niklaas.be. Na de raad is er nog en kleine receptie voorzien. De deuren gaan open om 13.30 uur.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen