banner

Sint-Niklaas annuleert grote zomerevenementen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het stadsbestuur heeft op donderdag 16 april een aantal nieuwe beslissingen genomen over de organisatie van activiteiten en evenementen op het grondgebied, in het verlengde van wat de Nationale Veiligheidsraad woensdagavond bekend heeft gemaakt.

Social media sharing

Activiteiten en evenementen geannuleerd tot zondag 31 mei 

Alle activiteiten die het stadsbestuur zelf organiseert en alle activiteiten van derden in stadsgebouwen en op het openbaar domein, worden geannuleerd tot en met zondag 31 mei. Het gaat onder meer om wijkkermis Duizend Appels (1 – 4 mei), Puivelde kermis (8 – 13 mei) en Buitengewoon op zondag 17 mei in de stadskern (Dag van het Park, Lentemarkt en Lekker Lokaal Markt). De donderdagse markt blijft opgeschort, in afwachting van nieuwe federale beslissingen voor de periode na 3 mei. 

Zomerevenementen 

Rekening houdend met de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om massa-evenementen tot eind augustus te annuleren heeft het stadsbestuur, na overleg met de organisatoren, beslist dat volgende zomerevenementen dit jaar niet zullen doorgaan: 

Belsele kermis met Vrije Radio Belsele (10-16 juni), Openluchtfuif Nieuwkerken (26 juni), de Beachvolleyhappening (26-30 juni), het foodtruckfestival Kantien Royal (27-28 juni), Sint-Niklaas kermis (4-22 juli, met o.a. de Ketnet Zomertour op 4 juli), Parkies (dinsdag in juli en augustus), Sinnekloas Danst (woensdag in juli en augustus), Pleinconcerten (donderdag in juli en augustus), Sinaai kermis (11-13 juli), viering van de Vlaamse feestdag in Belsele, Nieuwkerken en Sinaai en Volkssportfeesten in Sinaai (21 en 22 augustus). 

Daarmee wil het stadsbestuur ook duidelijkheid geven aan het publiek en de organisatoren, die met heel wat praktische, financiële en organisatieproblemen geconfronteerd worden. 

Ook de verdere beslissingen over andere, kleinere zomerevenementen wil het stadsbestuur afstemmen op de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en op het overleg met de betrokken organisatoren.

 Vredefeesten 

Omdat de Vredefeesten een massa-evenement zijn dat vele tienduizenden mensen naar de stadskern lokt en ze slechts enkele dagen na 31 augustus vallen, de voorlopige einddatum die de Nationale Veiligheidsraad prikte voor het schrappen van massa-evenementen, werd beslist om ook deze te annuleren. Geen 73e ballonmeeting dus dit jaar, geen Villa Pace en geen Ballonloop. Er wordt samen met de familie Sax en de Wase ballonpiloten wel nog onderzocht of er tijdens dat weekend een alternatief initiatief kan worden gepland. 

Aangepast zomerprogramma

De volgende weken zal het stadsbestuur de krachten bundelen, zowel van de eigen diensten als van externe organisatoren, om creatief aan de slag te gaan en een alternatief zomerprogramma uit te werken, dat afgestemd is op de federale voorschriften. Het gaat bijvoorbeeld om zomerse avondwandelingen, zoekwedstrijden, een street-art-tour, acties rond de trage wegen en het korte ketenaanbod.  

Compostwerf open

Vanaf maandag 20 april is het opnieuw mogelijk om in de stedelijke compostwerf, Industriepark-West 60A, compost af te halen. Particulieren kunnen er elke werkdag terecht van 8 tot 16 uur, vanaf 500 kg en tegen betaling.

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen