Sint-Niklaas stopt met roken

Sint-Niklaas stopt met roken

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak lanceerde de Stad Sint-Niklaas de grootscheepse campagne ‘Sint-Niklaas stopt met roken’. Het doel is zoveel mogelijk rokers overtuigen hun sigaret voorgoed te doven. Er zijn verschillende acties gepland, van groepscursussen tot een heuse ‘Zonder Tabakstraat’.
Social media sharing

Elk jaar is er op 31 mei de Werelddag zonder Tabak, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is traditioneel een dag om stil te staan bij de gevolgen van roken en hierover te sensibiliseren. Ruim de helft van de mensen die blijft roken, sterft immers aan de gevolgen ervan. Rokers sterven gemiddeld ongeveer 10 jaar eerder dan niet-rokers. 

Reden te over om alle rokers in Sint-Niklaas te overtuigen hun sigaret voorgoed te doven.  De campagne 'Sint-Niklaas stopt met roken' is op verschillende manieren zichtbaar in de stad. 

Wil jij ook stoppen met roken, grijp dan je kans en schrijf je in voor 'Sint-Niklaas stopt met roken'. Dit kan je nog tot 4 september.

De groepscursus bestaat uit 8 groepssessies gespreid over 2 maanden. Een tabakoloog begeleidt alle deelnemers met kennis van zaken doorheen het stopproces. Hij bereidt ze voor op de rookstopdag en traint alle vaardigheden om herval te voorkomen.

De Vlaamse overheid maakt het mogelijk om tegen een voordeling tarief deel te nemen aan deze cursus. Je betaalt voor de volledige cursus maximaal 48 EUR. Heb je echter recht op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds, dan betaal je maximaal 24 EUR voor de volledige cursus. 

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen