Sint-Niklaas stopt met roken

Sint-Niklaas stopt met roken

Met een grootscheepse campagne ‘Sint-Niklaas stopt met roken’ wil het stadsbestuur van Sint-Niklaas zoveel mogelijk rokers overtuigen hun sigaret voorgoed te doven en deel te nemen aan een rookstop-cursus onder leiding van een tabakoloog. Iedereen is welkom op de gratis infosessie op donderdag 10 september van 19.30 tot 21 uur in het welzijnhuis van Sint-Niklaas. Hou alvast die datum vrij en schrijf je in voor de infosessie of voor één van de rookstopcursussen.

Social media sharing

Ruim de helft van de mensen die blijft roken sterft aan de gevolgen ervan. Rokers sterven gemiddeld ongeveer 10 jaar eerder dan niet-rokers. Reden te over om alle rokers in Sint-Niklaas te overtuigen hun sigaret voorgoed te doven.  De campagne 'Sint-Niklaas stopt met roken' is op verschillende manieren zichtbaar in de stad. 

Wil jij ook stoppen met roken, grijp dan je kans en schrijf je in voor 'Sint-Niklaas stopt met roken'. Dit kan je nog tot 20 september.

De groepscursus bestaat uit 8 groepssessies gespreid over 2 maanden. Een tabakoloog begeleidt alle deelnemers met kennis van zaken doorheen het stopproces. Hij bereidt de cursisten voor op de rookstopdag en traint alle vaardigheden om herval te voorkomen.

De Vlaamse overheid maakt het mogelijk om tegen een voordeling tarief deel te nemen aan deze cursus. Je betaalt voor de volledige cursus maximaal 48 EUR. Heb je echter recht op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds, dan betaal je maximaal 24 EUR voor de volledige cursus.  Betalen doe je op de startdag van de rookstopcursus.

Rookstopcursus één

Startdag dinsdag 22  september.  Volgende dinsdagen van rookstopcursus één: dinsdag 29 september, dinsdagen 6, 13, 20 en 27 oktober, dinsdagen 10 en 24 november.

Rookstopcursus twee

Startdag donderdag 1 oktober.  Volgende donderdagen van rookstopcursus twee: donderdagen 8, 15, 22 en 29 oktober, donderdagen 5,12, 19 november.

Alle cursusdagen starten om 19.30 uur in het welzijnshuis, Abingdonstraat 99, Sint-Niklaas. 

Inschrijven voor de gratis infosessie op donderdag 10 september van 19.30 tot 21 uur in het welzijnhuis, Abingdonstraat 99, Sint-Niklaas doe je via e-mail naar lotte.verbeke@sint-niklaas.be of telefonisch op 03 778 37 33.

Zowel voor de infosessie als de rookstopcursussen houden we strikt rekening met alle coronamaatregelen.  Onze verschillende zalen en vergaderruimten laten ons toe voldoende afstand tussen de belangstellenden en de deelnemers te garanderen.

 

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen