BE-Alert

Sint-Niklaas test BE-Alert

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het stadsbestuur stuurde op donderdagnamiddag 5 september een testbericht uit van het nationaal alarmeringssysteem BE-Alert. Via het systeem werd een zone afgebakend in de Priesteragiewijk en omgeving. De geregistreerde inwoners kregen een kort sms-bericht, met daarbij een wervende oproep om het systeem te promoten bij familieleden, vrienden en buren. 194 abonnees werden bereikt.
Social media sharing

BE-Alert is het alarmeringssysteem van de federale overheid om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is, snel te verwittigen en instructies te geven. Bij de test op donderdag 5 september koos het stadsbestuur voor sms. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via een gesproken bericht of via e-mail. Het stadsbestuur zal voortaan het alarmeringssysteem regelmatig testen. Daarbij roept het stadsbestuur alle inwoners ook op om zich te registeren op www.be-alert.be. Wie zich registreert kan snel geïnformeerd worden, wanneer het stadsbestuur er voor kiest om bij een noodsituatie gebruik te maken van het systeem.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen