BE-Alert

Sint-Niklaas test BE-Alert

Het stadsbestuur stuurde op donderdagnamiddag 7 oktober een testbericht uit van het nationaal alarmeringssysteem BE-Alert. Via het systeem werd een zone afgebakend in de Watermolenwijk. De geregistreerde inwoners kregen een kort sms-bericht, met de melding dat het over een testbericht ging. 347 abonnees werden bereikt.
Social media sharing

BE-Alert is het alarmeringssysteem van de federale overheid om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is, snel te verwittigen en instructies te geven. Bij de test op donderdag 7 oktober koos het stadsbestuur voor sms. Het bericht werd verstuurd naar de geregistreerde inwoners die tussen de Hoge Bokstraat, Guido Gezellelaan, Plezantstraat en de as Modernadreef-Puyenbekestraat wonen.

Het is ook mogelijk om informatie door te geven via een gesproken bericht of via e-mail. Het stadsbestuur test het alarmeringssysteem regelmatig, telkens op de 1ste donderdag van de maand. Daarbij roepen we alle inwoners ook op om zich te registeren op www.be-alert.be. Wie zich registreert kan snel geïnformeerd worden, wanneer het stadsbestuur er voor kiest om bij een noodsituatie gebruik te maken van het systeem. Je inschrijven op BE-Alert is gratis. Alle berichten die je ontvangt uit het systeem zijn ook gratis. 

Veelgestelde vragen

 • Ik woon of werk in de Watermolenwijk, maar heb geen sms gekregen. Hoe kan dat?
  • Je bent niet geregistreerd in Be-Alert. Enkel geregistreerde gebruikers kregen in deze test een sms-bericht. Je kan je registreren via www.be-alert.be
  • Je hebt je gsm-nummer niet opgegeven in Be-Alert. Als je enkel een telefoonnummer van een vaste lijn hebt opgegeven, kan je geen sms-berichten ontvangen. 
  • Je werkt in deze zone, maar hebt je werkadres niet toegevoegd in Be-Alert. 
  • Je bent verhuisd sinds je eerste inschrijving in Be-Alert en hebt je gegevens niet aangepast. Be-Alert is niet gekoppeld aan het rijksregister, dus je moet zelf je gegevens aanpassen als deze wijzigen. Dat kan via www.be-alert.be
 • Ik heb een sms-bericht gekregen. Wat moet ik nu doen? 
  • Je hoeft niks te doen. Je bent succesvol geregistreerd in Be-Alert en we kunnen je contacteren in een echte noodsituatie.
 • Ik woon of werk niet in de Watermolenwijk, en heb geen sms gekregen. Hoe kan dat? 
  • Dat klopt. Bij deze test kregen enkel abonnees van Be-Alert die wonen of werken in de Watermolenwijk een bericht. Bij een volgende test komen andere straten aan bod. 
 • Meer antwoorden op vragen vind je op de website van Be-Alert, bij 'Veelgestelde vragen'. 
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen