Plan mondmasker verplicht

Sint-Niklaas verplicht mondmasker op centrale as stadskern

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De burgemeester heeft een aantal locaties in de stadskern bepaald waar het dragen van een mondmasker voortaan verplicht is. Het gaat om de zone van de Stationsstraat over de Grote Markt en aanpalende pleinen tot het Hendrik Heymanplein. Deze bijkomende lokale maatregel moet verdere verspreiding van het coronavirus op het grondgebied voorkomen.
Social media sharing

Op deze locaties is het dragen van een mondmasker altijd verplicht: Stationsstraat, Stationsplein, Houtbriel, Sint-Nicolaasplein, Sacramentsstraat, Grote Markt, Hendrik Heymanplein, de Castrodreef en Nieuwstraat (autovrij gedeelte). Aan alle toegangen tot de zone wordt uniforme signalisatie aangebracht. Zie plan in bijlage onderaan deze webpagina.

De verplichting geldt niet voor fietsers, bromfietsers, autobestuurders en inzittenden en voor mensen die op een terras zitten, maar wel voor personen die zich verplaatsen met een step of skateboard.

Verder geldt de verplichting tot het dragen van een mondmasker ook, op heel het grondgebied:

  • op de parkings van winkels en dergelijke;
  • voor personen die in een wachtrij staan;
  • op de (buurt)speelpleinen
  • in openbare gebouwen

Ook op de terreinen van AZ Nikolaas is het dragen van een mondmasker verplicht.

De verplichting tot het dragen van een mondmasker op bovenvermelde plaatsen geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 12 jaar.

[De tekst loopt verder onder de afbeelding]

Plan mondmaskerplicht

Bezit mondmasker overal verplicht

Iedereen die zich op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas bevindt (inclusief deelgemeenten) moet voortaan altijd een mondmasker bij zich dragen. De nieuwe maatregelen gaan in op woensdag 29 juli. De politie zal streng toezien op de naleving ervan en overtreders verbaliseren.

Zone verplicht mondmasker te dragen

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen