Sint-Niklaas Wintert

Sint-Niklaas Wintert 2018

Van begin december 2018 tot midden januari 2019 loopt er in de stadskern van Sint-Niklaas traditiegetrouw een gevarieerd winterprogramma. ‘Sint-Niklaas Wintert’ brengt de klassiekers, maar legt ook enkele nieuwe accenten.
Social media sharing

De ijspiste is aan een jubileumeditie toe. Voor de tiende keer gaat de overgang van oud en nieuw in Sint-Niklaas gepaard met eindeloos schaatsplezier. Ook het chalet met winterbar en bistro is intussen een vaste waarde geworden tijdens de eindejaarsperiode in de Sint-Niklase stadskern.

Blikvanger van de kerstmarkt is het nieuw overdekt terras, uitgerust met ruim en gevarieerd zitmeubilair en een podium, waar van vrijdag tot zondag dj’s en tal van muzikanten sfeer brengen. Ook de kampvuurkring is een publiekstrekker. De Oxfam Cadeaudagen zijn te vinden in één grote tent.

De prachtige feestverlichting in het stadscentrum maakt het winkelen met eindejaar extra gezellig. De handelaars en horeca-uitbaters zetten hun beste beentje voor tijdens de winkelzondagen op 16 en 23 december.

Met de Waaslandcross, de Wase ijsberenduik en de Wase Santa Walk heeft ‘Sint-Niklaas Wintert’ ook een sterk sportief luik.

Door de nauwe samenwerking van verschillende partners krijgt het winterprogramma dit jaar extra promotie. Centrummanagement vzw brengt een feesteditie uit van het Oh-magazine, met pagina’s vol cadeautips van lokale handelaars. De uitbaters van de ijspiste geven ‘D’ijspistegazet’ uit met een gedetailleerd overzicht van het animatieprogramma en de concerten in de chalet.

Op zondag 6 januari nodigt het stadsbestuur alle Sint-Niklazenaren uit op de Grote Markt om nieuwjaarswensen uit te wisselen tijdens een feestelijke nieuwjaarsdrink.

Het volledige programma is te vinden op www.sintniklaaswintert.be

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen