Sint-Niklaas zet stageplatform Squire in voor studenten en lokale bedrijven

Sint-Niklaas zet stageplatform Squire in voor studenten en lokale bedrijven

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De stad Sint-Niklaas wil lokale ondernemers ondersteunen om jong talent aan te trekken. Daarvoor lanceert de stad samen met het stageplatform Squire een matchingtool om stagiairs te koppelen aan lokale bedrijven.
Social media sharing

Als scholierenstad heeft Sint-Niklaas heel veel jong talent rondlopen. Zij zijn onze werknemers én ondernemers van morgen. Als stad zijn we trots op hun talenten. We willen hen dan ook zoveel mogelijk toekomstperspectieven geven ín onze stad en bij onze eigen ondernemers. In deze stad hebben we een mooie mix aan kleine, grote en internationale bedrijven waar we fier op mogen zijn. Via een stage is de stap kleiner om in Sint-Niklaas te komen werken. 

Perfecte match vinden
Talent aantrekken, doen we niet alleen. Samen met het stageplatform Squire lanceert de stad een matchingtool om stagiairs te koppelen aan lokale bedrijven. “Met Squire willen we het zowel voor studenten als bedrijven gemakkelijker maken om de perfecte match te vinden. Het vinden van een stageplaats is niet altijd even makkelijk. Ik heb dit zelf als student ondervonden. Zo is ook het idee voor Squire ontstaan,” vertelt Squire-oprichter Nour-Saïd Sebaoui.  

Steun van stad
Squire is volledig gratis voor studenten die op zoek zijn naar een stageplaats. Dankzij de samenwerking tussen de stad en Squire genieten de Sint-Niklase bedrijven die een vacature plaatsen op het platform een korting van 25 procent. Het merendeel van de stagiairs die een stageplaats vinden via Squire blijven bovendien ook actief bij het bedrijf in kwestie. 

Sint-Niklaas zet stageplatform Squire in voor studenten en lokale bedrijven
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen