Vrijwilligster Mariska

Sint-Niklaas zoekt jou als vrijwilliger of buddy

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Mariska is één van de vele vrijwilligers die zich in het welzijnshuis inzet om mensen met minder een goed gevoel te geven. Voor die strijd tegen armoede rekenen we ook op jou als vrijwilliger of buddy. Niet voor geld toe te steken, maar voor steun en warmte.
Social media sharing

Buddy en buurtgenoot

Mensen in armoede hebben iemand nodig die hen helpt hun plek in de maatschappij terug te vinden.  Ze hebben amper tot geen sociaal contact en een buddy kan hen daarbij  helpen.  Als buddy ga je op stap met iemand die het door omstandigheden echt niet breed heeft en geloof in een betere toekomst is verloren. Jullie spreken als duo regelmatig af om samen iets te doen. Door jouw ondersteuning krijgt jouw buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en kan de regie van zijn of haar leven terug in handen.

Of culturele buddy

Het welzijnshuis zoekt ook buddy's om met inwoners die het niet breed hebben een uitstap te maken naar het theater, de cinema of een tentoonstelling. Zo'n uitstapje geeft ze de kans opnieuw deel te nemen aan het culturele leven in de stad. Alleen zetten ze die stap vaak niet.

Of sportieve buddy

Sportieve buddy's zijn dan weer de springplank om jongeren uit gezinnen met minder aan te zetten tot sporten en lid te worden van een sportclub.  Met een kompaan krijgt ook die jeugd een zetje om terug actief aan sport te doen en nieuwe contacten te leggen.

Korte opleiding

Buddy zijn kan je leren. Tijdens een gratis korte opleiding krijg je inzicht in kansarmoede en ‘empowerment’ (versterkingsproces om zelf greep te krijgen op de eigen situatie en omgeving). Je oefent de juiste basishouding om als buddy verbinding te maken met deze wereld. Je leert mensen om terug verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen leven. Je wordt hierdoor ook een veerkrachtigere collega, partner, ouder,...

In het welzijnshuis van Sint-Niklaas zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om je als vrijwilliger te engageren.

Vrijwillige burenbemiddelaars

Bij de dienst burenbemiddeling zijn vrijwillige bemiddelaars welkom. Ze krijgen een opleiding en gaan daarna met twee op stap om kleine geschillen tussen buren met een goed gesprek op te lossen.

Heb je interesse neem dan contact op met het welzijnshuis van Sint-Niklaas of kom meteen naar het buddy infomoment op 20 november  om 19 uur in het welzijnshuis van Sint-Niklaas in de Abingdonstraat 99. 

Zoë Riemis, coördinator burenbemiddeling en buddywerking

03 778 34 30 - 0473 84 17 78

zoe.riemis@sint-niklaas.be

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen