Plan terrassen Grote Markt kant Nieuwstraat

Sint-Niklase horecazaken krijgen ruime terrasuitbreidingen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf 8 juni 2020 kunnen we eindelijk terug op restaurant en café. Er zijn wel enkele strenge voorwaarden gesteld aan onze horeca-uitbaters vanuit de Nationale Veiligheidsraad. Om onze horeca-uitbaters te helpen tijdens deze moeilijke periode, heeft de stad gezorgd voor broodnodige terrasuitbreidingen.
Social media sharing

Terrasuitbreidingen

Met de mogelijkheid om hun terras gratis uit te breiden, krijgen de horeca-uitbaters een financieel duwtje in de rug. Het gaat zowel om de horecazaken in de stadskern als in de deelgemeenten. De enige voorwaarde is dat zij van het college van burgemeester en schepenen toelating krijgen tot uitbreiding van het terras op basis van een aanvraag. Eerder al besliste het stadsbestuur om voor 2020 geen terrasbelasting aan te rekenen.

Je vindt meer informatie over de terrasuitbreidingen op onze pagina 'Terrasuitbreiding', met onder andere een overzicht van de verschillende terrasuitbreidingen op een kaart en de aangepaste verkeerscirculatie in de Stationswijk.

Steun onze horeca-uitbaters

Door de verplichte sluiting van bijna drie maanden hebben onze cafébazen en restauranthouders erg afgezien. Met de terrasuitbreidingen kan je op een veilige manier genieten van je café- en restaurantbezoek. Steun onze horeca-uitbaters en breng hen spoedig opnieuw een bezoek na deze lange sluitingsperiode.

Begrip voor de terrasuitbreidingen

We vragen begrip aan alle Sint-Niklazenaren voor de aanpassingen die we deden om de extra grote terrassen mogelijk te maken. Zo zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen, komen bepaalde terrassen tot voor de gevel van een buur en zijn bepaalde straten autoluw gemaakt. Dit is een tijdelijke situatie die broodnodig is voor onze horeca-uitbaters.

Reserveer een tafel

Ga je op restaurant? Dan is het aangeraden om een tafel te reserveren. Zo weet je op voorhand of er plaats is voor je etentje. De terrasuitbreiding zorgt voor extra plaatsen, maar door de maatregelen kan het toch zijn dat sommige zaken minder gasten kunnen ontvangen dan vroeger.

Voorwaarden heropening horeca

Dit zijn de belangrijkste regels voor de heropening van onze horecazaken:

  • Er mogen maximaal 10 personen samen aan tafel zitten.
  • Je zal niet kunnen zitten of bestellen aan de toog en er mag enkel bediend worden aan tafel.
  • Tussen de verschillende tafels moet er 1,5 meter afstand zijn.
  • Obers moeten een mondmasker dragen.
  • Alle cafés en restaurants moeten ten laatste om 1 uur ‘s nachts de deuren sluiten.

Meer informatie

Verdere detailinformatie over de uitbreiding van de terrassen staat vanaf woensdag 10 juni op deze website. Horecazaken die nog geen uitbreiding hebben aangevraagd of andere creatieve initiatieven hebben, kunnen dit nog steeds doen via horeca@sint-niklaas.be. Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het eerder verschenen persbericht over de terrasuitbreidingen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen