foto's Sint-Niklazenaren

Sint-Niklazenaren aan het woord over de vaccinatie

Achttien Sint-Niklazenaren vertellen in een korte videoboodschap waarom ze vaccineren tegen het coronavirus belangrijk vinden. Ze doen dat elk vanuit hun eigen achtergrond en ervaring. De filmpjes zijn te bekijken op www.vaccinatiebauhuis.be.
Social media sharing

Een actieve senior, een huisarts, een ondernemer, een postbode en 14 andere Sint-Niklazenaren vertellen waarom zij zo uitkijken naar een vaccin.

Gynaecologe Liesbet Damen raadt alle zwangere vrouwen aan om zich te laten vaccineren. “Het vaccin beschermt moeder en kind tegen ernstige complicaties door het coronavirus. Je kan je nu als zwangere vrouw via de huisarts op de prioriteitslijst laten zetten. Dus, doen!”

“Ik kijk ernaar uit om culturen terug dichter bij elkaar te brengen en om feest te vieren en familieleden uit het thuisland terug te zien”, zegt Anastassiya, educatief medewerker bij het Internationaal Comité.

Scholieren Lisa en Larisa kijken ernaar uit om weer zorgeloos te genieten. “De druk op de jeugd wordt steeds groter, en het vaccin kan een begin zijn om die druk te verminderen.”

Alle getuigenissen zijn samengebracht op www.vaccinatiebauhuis.be, dat uitgegroeid is tot een platform met algemene info, oproepen en communicatie op maat.

Er is ook een info-aanbod te vinden in de 9 meest gesproken andere talen in Sint-Niklaas.

De portretfoto met quote van de 18 Sint-Niklazenaren is opgenomen in een brochure van het stadsbestuur die op dinsdag 25 mei bus-aan-bus gaat in de stad en ook op te vragen is via communicatie@sint-niklaas.be.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen