Sinaai

Slagbomen in Zwaanaarde weer open voor fase 5B van de rioleringswerken

Op dinsdag 2 mei start fase 5B van de rioleringswerken in Zwaanaarde. De aannemer werkt aan het kruispunt van de Zwaanaardestraat, de Leebrugstraat, de Keizerstraat en de Weimanstraat. Tegelijk zal de slagboom aan de Sinaaibrug definitief worden weggenomen en de slagboom aan de Koebrug blijft tijdelijk open.
Social media sharing

In fase 5B werkt de aannemer aan het kruispunt van de Zwaanaardestraat, de Leebrugstraat, de Keizerstraat en de Weimanstraat. Het kruispunt is afgesloten en wordt opgebroken. Hierdoor is er geen autoverkeer mogelijk op het kruispunt. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) krijgen wel doorgang langs de werfzone. De vier aangrenzende straten worden doodlopend op de werfzone. De bedoeling is dat het kruispunt afgerond is tegen het bouwverlof, midden juli.  

Slagbomen  

De slagboom aan de Sinaaibrug (Keizerstraat) wordt definitief weggenomen, zodat plaatselijk verkeer de Keizerstraat via Eksaarde kan bereiken. De slagboom aan de Koebrug (Weimanstraat) zetten we open, zodat plaatselijk verkeer de Weimanstraat via Klein-Sinaai en de Cadzandstraat kan bereiken. Dit is een proefopstelling. We evalueren of dit voor sluipverkeer vanuit Klein-Sinaai via de Cadzandstraat richting Sinaai zal zorgen. Indien er veel sluipverkeer door landelijke straten begint te rijden, zal het openstaan van de slagboom opnieuw worden bekeken.  

Bereikbaarheid tijdens de werken  

De Zwaanaardestraat en de Hellestraat (zone blauw, geel en rood) zijn in fase 5B bereikbaar via Sinaaidorp. De Leebrugstraat, Leestraat en Wapenaarteinde (zone oranje en zwart) zijn bereikbaar via de Hulstbaan. 

Meer info over rioproject Zwaanaarde op www.sint-niklaas.be/zwaanaarde

plan
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen