Licht

Slimme en duurzame openbare verlichting in de stadskern. Hoe denken de bewoners er over?

In 2019-2020-2021 wordt de openbare verlichting in verschillende straten in de stadskern vervangen. De lichtmasten krijgen daarbij slimme sensoren. Hierdoor is het mogelijk de verlichting op ieder moment de gewenste intensiteit te geven. Het stadsbestuur wil graag van de bewoners vernemen hoe zij denken over de mogelijke aanpassingen van de straatverlichting. Daarvoor organiseren wij twee inloopmomenten.
Social media sharing

Inloopmoment

Op een open, leuke en inspirerende manier willen wij in gesprek gaan om inzicht en voorbeelden te krijgen van de fijne en minder fijne plekken in straten en buurten. We willen begrijpen wat men daar doet, wat men graag na zonsondergang buiten zou willen doen en waarom men dat nu wel of niet fijn vindt om te doen. Ook horen we graag welke mogelijkheden men ziet voor verbetering. Er zijn twee inloopmomenten voorzien:

 • woensdag 6 februari 2019 van 16 tot 19 uur in de vredeszaal van het stadhuis;
 • donderdag 7 februari 2019 van 8 tot 11 uur in een stand tijdens de donderdagse marktdag.
   
  Het stadsbestuur neemt met dit initiatief deel aan een Europees project voor duurzame openbare verlichting. Experts van de Technische Universiteit Eindhoven zijn betrokken bij de organisatie van het inloopmoment en met de verwerking van de resultaten ervan.
   
  Dit zijn de straten die deel uitmaken van dit project: Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Onze-Lieve-Vrouwplein, Parkstraat, Sint-Nicolaasplein, Houtbriel, Sacramentsstraat, Stationsstraat, Ankerstraat (deel), Zamanstraat, Dr. Verdurmenstraat, Regentieplein, Regentiestraat (deel) en Stationsplein.
   
  Wij hopen zoveel mogelijk mensen tijdens de inloopmomenten te mogen begroeten. Op die manier kunnen we samen het best mogelijke resultaat bereiken voor de installatie van de slimme openbare verlichting in de straat.
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen