Zomerzoektocht

Speur en win! Vijf spannende zoektochten in Sint-Niklaas deze zomer

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Ontdek deze zomer de verborgen schatten van Sint-Niklaas met liefst vijf spannende zoektochten!
Social media sharing

► De zoektocht 'Op zoek naar Wase vossen' is een niet te missen avontuur in dit Reynaertjaar. Het is een fijne fotozoektocht voor jong en oud. En iedereen wint een mooie prijs! Deelnameformulieren kosten 10 EUR en zijn te koop in het toeristisch infopunt. Per formulier gaat er een deel naar het goede doel vzw Bijs. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 8 september in het stadhuis. Deze zoektocht loopt tot en met donderdag 31 augustus.
→ Info: www.zvrosbeiaard.be

► Deze zomer is er ook de wandelzoektocht van de Sint-Niklase Bierproevers in Belsele. Nog tot zondag 10 september kunnen speurders zich verheugen op een pittige en plezierige ervaring. Koop je deelnameformulier voor 5 EUR in het toeristisch infopunt en ga op ontdekkingstocht door het Reynaertdorp Belsele.
→ Info: www.sint-niklase-bierproevers.be 

► Nieuw is de Reynaert-fietszoektocht van het Davidsfonds, nog tot zondag 10 september. De zoektocht is opgebouwd in wandellussen rond vijf stopplaatsen: 2 in Belsele en telkens 1 in Nieuwkerken, Sinaai en Sint-Niklaas. Je gaat per fiets of met de auto van de ene stopplaats naar de andere. In elke deelgemeente krijg je bepaalde opdrachten. Haal je deelnameformulieren op in het toeristische infopunt, in de bibliotheken en bij de plaatselijke Davidsfondsafdeling. De zoektocht is gratis. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 september in het stadhuis.
→ Info: www.sint-niklaas.davidsfonds.be

► Een natuurliefhebber? Dan is de zoektocht 'Natuur in de stad' iets voor jou. Deze zoektocht, georganiseerd door de Puitvoetgidsen en Natuurpunt Waasland, loopt tot zondag 1 oktober. De zoektocht is 5,5 km lang en loopt over een rolstoel- en kinderwagenvriendelijk parcours. Mis deze unieke kans niet om de natuur te ontdekken in het hart van Sint-Niklaas, in het spoor van Reynaert de vos. 
→ Info: www.ontdeksintniklaas.be/natuur in de stad

► En tot slot is er ook nog de TV Oost Wandelrally, tot dinsdag 31 oktober. Deze 4 kilometer lange wandeling start en eindigt op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en loodst deelnemers langs art-deco, street art, historische gebouwen, pittoreske pleintjes en groene plekjes. Wat is er te winnen? Onder meer een exclusieve avond uit met TV Oost, hotelarrangementen, ballonvaarten, dinerbezoeken, Reynaertpralines en Reynaertknuffels. 
→ Info: www.tvoost.be

►► Infowww.ontdeksintniklaas.be 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen