Spreuken in straatbeeld: stad zet geestelijke gezondheid in de kijker

Spreuken in straatbeeld: stad zet geestelijke gezondheid in de kijker

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Van 1 tot 10 oktober is er de '10-daagse van de Geestelijke Gezondheid'. Die staat opnieuw in het teken van 'kracht'. De stad Sint-Niklaas zet deze tiendaagse in de kijker met een aantal krachtige signalen. Zo verschijnen er opnieuw spreuken op vele tientallen ramen en etalages, om te ontroeren of te beroeren, en al zeker om mensen te doen nadenken over mentale gezondheid. Verder is er ook een gelukswandeling en vinden de Open Geestdagen plaats.
Social media sharing

Van 1 tot 10 oktober organiseert de stad Sint-Niklaas, in samenwerking met verschillende partners, een reeks activiteiten rond de 10-daagse van de geestelijke gezondheid.

Spreuken in het straatbeeld
Eén van de opvallende acties is een spreukenactie. De ramen van openbare gebouwen, organisaties en handelaars worden volgeschreven met fijne spreuken, woordspelingen en quotes. Zo willen de organisatoren een glimlach of een vleugje ontroering op het gezicht van voorbijgangers toveren en hen doen nadenken over hun mentale gezondheid.
De spreuken worden aangebracht door 32 leerlingen van Da Vinci en 3 particuliere schrijvers. Zo'n 20 openbare gebouwen, 40 etalages van handelaars en 10 ramen van organisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg worden beschreven.

Spreuken in straatbeeld: stad zet geestelijke gezondheid in de kijker

Gelukswandeling
Een andere actie is een gelukswandeling door het stadscentrum. De wandeling is drie kilometer lang en bestaat uit zestien borden. Tijdens de wandeling maak je kennis met de geluksdriehoek en haar bouwblokken. Zo leer je meer over geluk en hoe je eraan kunt werken.
Info:
www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/gezondheid-en-zorg/geestelijke-gezondheid, met flyer en plannetje.  

Open Geestdagen
Op 7 en 8 oktober tot slot zetten de organisaties voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen de deuren open voor het publiek. Ook in Sint-Niklaas zijn er verscheidene organisaties die meewerken. Het gaat om PC Sint-Hiëronymus, PZ Sint-Lucia, VITAZ en het TEJO-huis.
Info: https://www.tegek.be/campagnes/opengeestdagen/over-de-open-geestdagen

Spreuken in straatbeeld: stad zet geestelijke gezondheid in de kijker
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen