spreuken in straatbeeld

Spreuken in straatbeeld verbinden en ontmoeten

Op de ramen van de openbare gebouwen in Sint-Niklaas, en de uitstalramen en deuren van tientallen handelaars en winkeliers ontdek je vandaag spreuken zoals ‘Wat ben ik blij dat jij er bent’ of ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Het zijn slechts twee van de vele spreuken die in het straatbeeld van Sint-Niklaas de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg kracht bijzetten, met de focus op verbinding en ontmoeting.
Social media sharing

Met de actie Spreuken in het Straatbeeld wil het stadsbestuur het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de kijker. Het opzet is voorbijgangers verrassen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en citaten waar ze even bij kunnen stilstaan, een goed gevoel geven ook.

Dit jaar is het met Covid-19, dat nu al enkele maanden ons dagelijks leven bepaalt, een bijzondere editie. De invloed van dit virus op ons mentaal welbevinden is enorm. Het spreekt iedereens veerkracht aan. Gekoppeld aan #samenveerkrachtig staat daarom dit jaar verbinding en ontmoeting centraal. Want verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen.

Nog tot 10 oktober vind je verbinding en ontmoeting terug in die vele spreuken op de ramen van openbare gebouwen, scholen en organisaties,  en op de etalages van winkeliers en ondernemingen in de stad.  Deugdoende was de vlotte samenwerking die er meteen was tussen stad en ondernemer, net als het enthousiasme bij de winkeliers.  Het illustreert op een treffende manier hoe iedereen in Sint-Niklaas verbonden is. 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen