Stad onthult gedenkmonument voor sterrenkindjes op parkbegraafplaats Tereken

Stad onthult gedenkmonument voor sterrenkindjes op parkbegraafplaats Tereken

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Omdat alle sterrenouders het verdienen om warm omringd te worden, onthult de stad komende zondag 10 december, op Wereldlichtjesdag, het gedenkmonument 'De Vlieger' op parkbegraafplaats Tereken. Iedereen is welkom.
Social media sharing

Elke tweede zondag van december is Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld komen mensen op die dag bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Kaarsjes worden aangestoken om een golf van licht te creëren, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor mensen die hun kind hebben verloren. Zij staan niet alleen met hun verdriet. 

Er zijn nauwelijks woorden die troost bieden bij het overlijden van een baby of een kind. Met een gedenkmonument voor sterrenkindjes wil de stad Sint-Niklaas al zeker extra warmte en steun bieden. 

Zondag 10 december, op de Wereldlichtjesdag, onthullen we om 11 uur het gedenkmonument, 'De Vlieger'. Iedereen is welkom op parkbegraafplaats Tereken.  
Het werk is van de hand van Dorien Pieters van d'Academie Beeld. Haar ontroerende creatie wil troost bieden aan ouders die een kind verloren hebben. De vlieger zweeft als een symbool van verbondenheid en liefde op een mooie, stille plek in parkbegraafplaats Tereken, waar een mijmerplekje wordt gecreëerd, waar ouders even stil kunnen staan en zich verbonden kunnen voelen. De namen van de sterrenkindjes blijven op deze bijzondere plek bewegen, met de wind mee. Aan de staart van 'De Vlieger' kunnen ouders immers een lintje vastmaken met de naam van hun sterrenkindje. 

Koesterweek
Van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 december vindt ook de vierde editie van de Koesterweek plaats, een initiatief van het Berrefonds. Dat Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat het ondenkbare hen overkomt: het verlies van een kind. Op vele honderden plaatsen wappert de Koestervlag en tonen héél veel mensen op zoveel manieren hun hart voor gezinnen die een kind missen.
Meer info over de Koesterweek vind je op www.koesterweek.be.

Wereldlichtjesdag
Op zondag 10 december steken mensen over de hele wereld om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 
Ook in Sint-Niklaas steken we kaarsjes aan op Wereldlichtjesdag, op parkbegraafplaats Heimolen. Vanaf 18 uur kan iedereen er terecht. Het ingetogen, serene moment start om 18.30 uur. 

Koesterweek
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen