Klapperbeek

Stad onthult naambordjes 'Klapperbeek': duik in de geschiedenis van de belangrijkste waterlopen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op zondag 12 maart worden de naambordjes aan de Klapperbeek feestelijk onthuld. Daarmee wil de stad de zichtbaarheid van de belangrijkste waterlopen op het grondgebied verhogen. De naambordjes krijgen een QR-code die verwijst naar de geschiedenis, de geografie en de landschappelijke betekenis van de beek. 
Social media sharing

Hoe vaak lopen wij niet achteloos voorbij onze beken ? Het zijn bescheiden waterlopen, maar naarmate men zich verdiept in hun geografie en geschiedenis groeit de verwondering. Als leveranciers van water hebben beken hun stempel gedrukt op het uitzicht en de afbakening van onze gemeenten. De beken vormen de ruggengraat van ons natuurpatrimonium, structureren en decoreren ons landschap en zijn indicatoren van het leefmilieu. Beken als patrimonium en als landschapselementen verdienen dan ook onze verhoogde aandacht. 

Met het project om de belangrijkste waterlopen over heel Sint-Niklaas en deelgemeenten te voorzien van naambordjes, willen we de zichtbaarheid, de bekendheid en de waardering  verhogen. De naamborden krijgen een QR-code die verwijst naar meer achtergrondinfo, geschiedenis, de geografie en de landschappelijke betekenis van de bewuste beek. 

Op zondag 12 maart om 10.30 uur worden de naambordjes aan de Klapperbeek officieel onthuld met een gelegenheidstoespraak en een wandeling omheen het bufferbekken.  

Waar?
Ter hoogte van het centraal parkje Nieuwe Molenwijk (tussen de nummers 93 en 95 in de Gustaaf De Ridderstraat), 9100 Sint-Niklaas.

Meer info?
info@kokw.be

Dit project is een initiatief van de Koninklijke Oudheidkundige Kring Waasland (KOKW) in samenwerking met de stedelijke milieuraad (STRAMIN), het stadsbestuur en vzw De Raaklijn.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen