Jonge vrouw toont Stadsapp op mobiele telefoon

Stadsapp Sint-Niklaas: installeer hem nu op je telefoon

Vandaag lanceert Sint-Niklaas haar eigen mobiele stadsapp. Met de 'Stadsapp Sint-Niklaas' krijgen inwoners en ondernemers een hele reeks lokale functionaliteiten voorgeschoteld. Het Sint-Niklase stadsbestuur betrekt de inwoners voluit bij de verdere ontwikkeling van de stedelijke app.
Social media sharing

De eerste versie van de Stadsapp Sint-Niklaas kan je nu downloaden via je iPhone of Android-toestel. Inwoners en ondernemers kunnen onder meer lokaal nieuws en plaatselijke evenementen bekijken, afspraken maken met de stadsdiensten, meldingen doen en de afvalkalender raadplegen. Naast die reeks lokale functionaliteiten heeft de Stadsapp nog meer te bieden. Zo vraag je in enkele klikken attesten en vergunningen aan. Ontdek ook de handige brievenbus waar je berichten kan bekijken van de overheid. En daar blijft het niet bij, want stap voor stap zullen meer functionaliteiten toegevoegd worden aan de app. 

Download onze mobiele app via:

Pilootgemeente 'Mijn Burgerprofiel-app'

De Stadsapp Sint-Niklaas is de lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app. Die werd recent gelanceerd door de Vlaamse overheid. Sint-Niklaas is de eerste pilootgemeente die een lokale app uitbrengt. Daarvoor werkte de stad de voorbije maanden intensief samen met de ontwikkelaars van de Vlaamse overheid. 

Functionaliteiten

Als inwoner kan je via de stadsapp:

  • Meldingen doen, bijvoorbeeld sluikstorten, overlast, schade aan de weg, …
  • Afspraken maken bij het gemeentehuis
  • Lokaal nieuws opvolgen

Tegelijkertijd kan je ook de Mijn Burgerprofiel-functionaliteiten gebruiken:

  • eBox, aanvragen, vergunningen, attesten, gegevens raadplegen, meldingen ontvangen …
  • Extra generieke functionaliteiten: evenementen in je buurt, een afvalkalender, nieuws …

Wat brengt de toekomst?

We lanceren vandaag een eerste versie van de Stadsapp Sint-Niklaas op Android en iPhone. Dit is pas het beginpunt, want de app wordt continu verbeterd en uitgebreid. Vanaf september 2022 voeren we ook een gebruikersonderzoek voor de Stadsapp. Daarvoor gaan we o.a. de straat op om inwoners te interviewen en te peilen naar hun voorkeuren. Op die manier zullen er steeds meer toepassingen en functies worden toegevoegd aan de app, in lijn met de verwachtingen van de Sint-Niklazenaren.

Hulp nodig?

Bekijk dan de helppagina voor de stadsapp voor meer informatie. Wie nog niet helemaal mee is, kan terecht in één van de digipunten. Die vind je in de stedelijke bibliotheekfilialen, waar stadsmedewerkers klaar staan om inwoners digitaal op weg te helpen. 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen