stadskern

Stadsbestuur annuleert alle activiteiten tot donderdag 30 april en reorganiseert kinderopvang in paasvakantie

Het stadsbestuur heeft op maandag 23 maart nieuwe beslissingen genomen over de activiteiten en de organisatie van de vakantieopvang op het grondgebied, naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis.
Social media sharing

Activiteiten en evenementen geannuleerd tot donderdag 30 april 

Alle activiteiten die het stadsbestuur zelf organiseert en alle activiteiten van derden in stadsgebouwen, worden geannuleerd tot en met donderdag 30 april. Het gaat onder meer om de paaskermis en jaarmarkt in Nieuwkerken (11-12 april) en de Buitenspeeldag (22 april). Ook ‘Paint the city green’ in de Salons (23-27 april) wordt afgelast, evenals MOOOV-filmfestival (vanaf 22 april) en Erfgoeddag (25 april). 

Ook de sportkampen en de activiteiten van de vrije ateliers in de paasvakantie gaan niet door. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald.

De donderdagse markt blijft tot 5 april opgeschort, tenzij de federale overheid de maatregel zou verlengen.

 

Reorganisatie kinderopvang in de paasvakantie voor cruciale beroepsgroepen

Via de website van ‘Vakantie op maat’ konden ouders zich, naar jaarlijkse gewoonte, inschrijven voor kinderopvang in de paasvakantie. Het gaat om ‘buitenschoolse groepsopvang’ van 7 tot 19 uur voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar op vier locaties: Gavertje Vier in Belsele, het buurthuis in Sinaai, De Droomballon in Nieuwkerken en ’t Mispeltje in Sint-Niklaas. De totale capaciteit is 210 kinderen. 

Door de coronacrisis wil het stadsbestuur de opvang uitsluitend voorbehouden aan kinderen van mensen die tewerkgesteld zijn in cruciale beroepsgroepen, o.a. zorg en veiligheid, en aan kinderen in kwetsbare gezinssituaties. 

Alle voorgaande inschrijvingen voor de buitenschoolse opvang tijdens de paasvakantie 2020 werden geannuleerd (kosteloos). Er start een nieuwe inschrijving voor kinderen van ouders uit specifieke doelgroepen. Ouders die een account hebben op ‘Vakantie Op Maat’ krijgen ten laatste op woensdag 25 maart 2020 een mail met de juiste info, met een inschrijvingsformulier en verplicht te beantwoorden vragen. Ouders die nog geen account hebben dienen dit eerst aan te maken via Vakantie Op Maat (www.sint-niklaas.kwandoo.com) en het inschrijvingsformulier op te vragen bij de stedelijke buitenschoolse groepsopvang. Wie vragen heeft, kan van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur telefonisch contact opnemen op het nummer 03 778 36 49 of mailen naar sprinkhaan@sint-niklaas.be

 

 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen