affiche met het woord 'fraude'

Stadsbestuur waarschuwt handelaars voor frauduleuze reclameronselaar

Het stadsbestuur krijgt melding van een firma die ten onrechte beweert namens de stad advertenties te verkopen voor een nieuw stadsplan. Het betreft de firma ‘Media Service 24 Sarl’ uit Hamburg.
Social media sharing

Deze firma meldt zich telefonisch aan bij lokale handelaars en vraagt om bedrijfsgegevens op een fax te controleren en per kerende correcties terug te sturen. Altijd zit er een kleine fout in de gegevens van de lokale handelaar. De teruggestuurde fax wordt gebruikt als contractbevestiging, waarna de betrokken handelaar een factuur krijgt die kan oplopen tot 1.000 EUR.

Het stadsbestuur beklemtoont dat het hier gaat om een duidelijk geval van frauduleuze handelspraktijken. Het stadsbestuur geeft geen nieuw plan uit, werkt niet samen met deze firma en vraagt met nadruk aan handelaars om niet te reageren wanneer ze telefonisch gecontacteerd worden over een stadsplan.

Het stadsbestuur dient bij de politie klacht in tegen deze firma wegens misbruik van de goede naam van de stad Sint-Niklaas en vraagt aan de gedupeerde handelaars om elk ook apart klacht in te dienen bij de politie.

Tenslotte vraagt het stadsbestuur ook aan de handelaars en bedrijfsleiders om bij het minste vermoeden van dergelijke malafide handelspraktijken onmiddellijk contact op te nemen met de communicatiedienst, op het nummer 03 778 30 81.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen