Grote Markt promenade

Stadsdiensten bereiden Grote Markt voor op grote evenementen: losse groenelementen worden tijdelijk verplaatst

De Euromarkt en de Vredefeesten komen eraan. Om de Grote Markt zo optimaal mogelijk in te richten voor deze grote evenementen worden een aantal losse groenelementen op de houten promenade tijdelijk verplaatst, om ruimte te creëren en de veiligheid te vergroten.
Social media sharing

De voorbije dagen hebben de stadsdiensten een aantal boombakken, bloementorens en losse zitbanken met groenwanden verplaatst. Dat gebeurt als voorbereiding op de Euromarkt in het weekend van 5, 6 en 7 augustus en de Vredefeesten op 2, 3 en 4 september. Bij die evenementen worden telkens vele tienduizenden bezoekers verwacht op en rond de Grote Markt.

Om de nodige ruimte te creëren worden die verplaatsbare groenelementen en dat losse straatmeubilair tijdelijk weggenomen. Daardoor komt er extra ruimte vrij voor de inrichting van beide evenementen en uiteraard ook voor de bezoekers. Die ruimte is immers belangrijk in het kader van de veiligheid. Na de Vredefeesten worden de bloementorens, boombakken en zitbanken teruggeplaatst.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen